SiolNET. Avtomoto Novice
1,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volkswagen prvič s plačljivo rezervacijo?

1,40

termometer

VW ID neo
Prototip novega volkswagna I.D. neo. Serijskega bodo razkrili že letos.

Pri Volkswagnu bodo po vzoru Tesle za svoj prvi namenski električni avtomobil serije I.D. morda pobirali plačljive rezervacije. Jih lahko samo na Norveškem dobijo deset tisoč?

VW ID neo Avtomoto Presenetljive podrobnosti: To je Volkswagnov avto prihodnosti

Volkswagen bo letos predstavil svoj prvi pravi električni avtomobil s platforme MEB, ki ga bodo na ceste pripeljali na začetku leta 2020. Kupce prvih pol leta proizvodnje bodo morda določili prek plačljivih rezervacij, je za nemški Automobilwoche povedal vodja prodaje pri Volkswagnu Jürgen Stackmann. Morebitni depoziti bodo po njegovih besedah majhni. Nemci bi tako posnemali taktiko Tesle z modelom 3, ki je sprva pobirala rezervacije po tisoč evrov.

V številnih državah tak pristop ni nenavaden

Po Stackmannovih besedah je tak način prodaje avtomobilov nenavaden v Nemčiji, nikakor pa v državah, kot sta Norveška in Nizozemska. Volkswagen bi lahko samo na Norveškem za prvi model I.D. neo dobil okrog deset tisoč rezervacij.

Volkswagnov električni pionir bo dolg 4,2 metra, kar je primerljivo z golfom. V primerjavi z njim pa bo imel za deset centimetrov daljšo medosno razdaljo. Na voljo bo z baterijami različnih zmogljivosti, ki bodo po standardu WLTP omogočale doseg od 330 do 550 kilometrov.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Tom1977 / 18.01.2019. ob 12:12 0 - 2

    Ima vgrajeno “napravo” ?

    0 - 2
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin