Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
3. 7. 2018,
6.33

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Tesla

Torek, 3. 7. 2018, 6.33

5 let, 9 mesecev

Je Tesla s tem mejnikom dokončno prepričala?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
tesla model 3 | Foto Tesla

Foto: Tesla

Tesla je uspela v enem tednu izdelati več kot pet tisoč modelov 3, skupno pa so v drugem četrtletju izdelali 53.339 avtomobilov. To je 55 odstotkov več kot v prvem četrtletju.

Tesla se je v zadnjem letu soočala z velikimi težavami pri proizvodnji novega električnega modela 3, a zdaj so te očitno preteklost. Dosegli so cilj, da v enem tednu izdelajo pet tisoč teh avtomobilov. V drugem četrtletju je Tesla skupno izdelala 53 tisoč avtomobilov, od tega 28 tisoč modelov 3.

Dosežen mejnik – izdelali so 5.000 modelov 3 v enem tednu

Po daljšem času so bile to dobre novice za družbo Elona Muska, ki nadaljuje z uspešno prodajo (premium) električnih avtomobilov. V drugem četrtletju so torej izdelali 55 odstotkov več vozil kot v prvem četrtletju in s tem dosegli najbolj učinkovito četrtletje v zgodovini Tesle.

Proizvodnja modela 3 je prvič presegla skupno proizvodnjo modelov S in X (24 tisoč). Izdelali so tudi skoraj trikrat več modelov 3 kot v prvem četrtletju.

Porsche Slovenija
Avtomoto Slovenci po avte, posel cveti: Dobički avtotrgovcev so milijonski

Za električni avtomobil imajo še vedno 420 tisoč rezervacij

Skrivnost uspeha je ležala tudi v novi proizvodnji liniji, ki so jo postavili kar zunaj tovarne pod šotorom in je predstavljala 20 odstotkov izdelanih modelov 3. Teh so do danes skupno izdelali 28.386 modelov 3, zanj pa imajo trenutno še okrog 420 tisoč rezervacij. V kratkem bo ta avtomobil v ZDA na voljo tudi v različici z dvema elektromotorjema in pripadajočim štirikolesnim pogonom.

Od 53 tisoč izdelanih so jih kupcem pri Tesli v drugem četrtletju dostavili (in registrirali) 40.740 avtomobilov. Največ (18.440) je bilo prav modelov 3.
 | Foto: Tesla Od 53 tisoč izdelanih so jih kupcem pri Tesli v drugem četrtletju dostavili (in registrirali) 40.740 avtomobilov. Največ (18.440) je bilo prav modelov 3. Foto: Tesla

Dodatna zunanja proizvodna linija je močno povečala kapaciteto izdelanih Teslinih avtomobilov. | Foto: Tesla Dodatna zunanja proizvodna linija je močno povečala kapaciteto izdelanih Teslinih avtomobilov. Foto: Tesla

Ne spreglejte