Sreda,
26. 2. 2020,
11.53

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

2

Natisni članek

električna vozila Volvo Polestar

Sreda, 26. 2. 2020, 11.53

4 leta, 2 meseca

Polestar precept: koncept, ki napoveduje prihodnjo usmeritev znamke

S čim Švedi strašijo Nemce #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

2

Polestar precept | Polestar znova navdušuje z videzom svojih modelov. Tokrat je prava paša za oči koncept precept. | Foto Polestar

Polestar znova navdušuje z videzom svojih modelov. Tokrat je prava paša za oči koncept precept.

Foto: Polestar

Polestar ima trenutno dva modela s precej preprostim imenom, 1 in 2. Koncept z bolj inovativnim imenom precept, ki ga bodo pokazali čez nekaj dni na avtosalonu v Ženevi, pa odkrito napoveduje njihov prihodnji model.

Štirivratni stilsko oblikovan kupe poleg novih tehnologij prinaša tudi vpogled v prihodnji oblikovalski jezik znamke. Že tako čudoviti avtomobili znamke se bodo še bolj usmerili na tri ključna področja - čistost oblike, progresivnost in zmogljivost. Zaradi razvoja novih tehnologij so masko hladilnika zamenjali s ploščo ter pod njo skrili dva radarska senzorja in visokoločljivostno kamero. Ob plošči so vidni še novi žarometi, ki z evolucijsko oblikovno nadgradnjo prinašajo tanjši videz žarometov s podpisom "Thorovega kladiva".

Avtomoto Takega nadzora nad očmi voznika še niste videli #video

Čiste linije za aerodinamično odličnost

Polestar, sestrska znamka Volva, je s čistimi linijami ustvarila izredno aerodinamičen koncept. S pametnimi rešitvami, kot je poseben Polestar precept | Foto: Polestar Foto: Polestar zavihek za prej omenjeno ploščo, so poskrbeli, da se zrak prenaša brez ustavljanja in vrtinčenja. Tudi na zadku je poseben manjši usmerjevalnik zraka, ki deluje kot krilo in izboljša aerodinamično učinkovitost koncepta. Majhne kamere nadomeščajo velika in neaerodinamična ogledala.

Čiste linije tudi v notranjosti ustvarijo čudovito okolje. Lično in stilsko oblikovana potniška kabina je precej futuristična in primerna za študijo, a štejejo manjše podrobnosti, ki jih bodo prenesli v serijski model. Mednje spadajo pokončno postavljen 15-palčni osrednji zaslon in digitalni merilniki pred voznikom, ki delujejo glede na smer voznikovega pogleda. Sistem usmeritev voznikovih oči prepozna prek kamere, ki je namenjena tudi prepoznavi obraza in zagonu ustreznega voznega profila. Prek tega pogleda lahko sistem tudi zazna, ali voznik preveč časa gleda v zaslone in premalo na cesto, ter ga ustrezno opozori.

Pri Polestarju želijo biti tudi ekološko usmerjeni, zato so z izbiro novih materialov kar za 80 odstotkov zmanjšali uporabo plastike.

Polestar precept | Foto: Polestar Foto: Polestar