SiolNET. Avtomoto Novice
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Avstrija

Poštarji v Avstriji: obetajo se jim velike spremembe #foto

1,28

termometer

Pošta Avstrija vozilo |  | Foto: Pošta Avstrija
Foto: Pošta Avstrija

Avstrijska pošta je v svojo floto sprejela že tri tisoč najrazličnejših električnih vozil. Na Dunaju bodo poštne pošiljke brezogljično dostavljali že čez dve leti.

Na Dunaju bodo poštne pošiljke že leta 2025 dostavljali le še z brezogljičnimi električnimi vozili, do leta 2030 bodo enako storili na celotnem področju Avstrije. Taki so načrti avstrijske pošte, ki je v svojo floto zdaj sprejela že tritisoče vozilo. Med temi so tako električna kolesa in motorji kakor manjši dostavniki, avtomobili in kombiji. To je tudi največja električna flota v Avstriji.

električni avtomobil Avstrija Avtomoto Več denarja ali ambicioznost? Avstriji uspeva, Sloveniji še ne.

Poleg vozil tudi naložbe v sončne elektrarne

S prvimi štiridesetimi električnimi kombiji so na Dunaju že začeli električno dostavljati poštne pošiljke, že od lanskega februarja v floto ne dodajajo več novih vozil s klasičnimi termičnimi motorji. Letno bodo v floto na državni ravni dodali okrog tisoč različnih električnih vozil. Na Dunaju bodo 350 klasičnih vozil nadomestili z električnimi, naložba v prenovo bo znašala 20 milijonov evrov. 

Pošta bo pri naših severnih sosedih obenem vlagala v gradnjo fotovoltaik. Najprej bodo postavili trinajst solarnih enot z močjo okrog 4,3 megavata (MWh), obenem je že v realizaciji nova solarna elektrarna z močjo 4,9 MWh, v prihodnje pa so v načrtu še elektrarne z močjo 9 MWh. Za svoja vozila bo pošta tudi sicer uporabljala le "zeleno" elektriko, proizvedeno v Avstriji. Obenem bodo veliko pozornosti namenjali degradaciji baterij v svojih vozilih in njihovi ustrezni sekundarni rabi.

Nissan leaf + Pag Avtomoto Trg rabljenih: kako dobra je še baterija “električarja”?

Pošta Avstrija vozilo | Foto: Pošta Avstrija Foto: Pošta Avstrija

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin