Gregor Pavšič

Četrtek,
22. 12. 2016,
6.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Natisni članek

Audi Q8 SUV

Četrtek, 22. 12. 2016, 6.46

6 let, 7 mesecev

Napoved: audi Q8 lahko v Ingolstadtu postavi nove oblikovalske smernice

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Audi bo januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil študijo Q8. To bo novi športni terenec s kupejevski izhodišči, ki ga bodo v Ingolstadtu postavili na vrh svoje obstoječe ponudbe. Oblikovalsko bo avtomobil napovedal tudi večje medsebojno razlikovanje med novimi audiji.

Eden zaščitnih znakov novega Audijevega športnega terenca je tudi osemkotna oblika maske motorja. | Foto: Audi Eden zaščitnih znakov novega Audijevega športnega terenca je tudi osemkotna oblika maske motorja. Foto: Audi

Največji audi tekmec BMW X6 in mercedes-benz GLE coupe

Velike načrte z novim modelom, ki ga bodo kot študijo predstavili že januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, je v pogovoru za nemški časnik Welt razkril glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte. V njegovi oblikovalski ekipi je letos začel delati tudi Slovenec Domen Ručigaj, nekdanji oblikovalec Volkswagna, zato je lahko del podpisa pod linije napovedanega Q8 tudi njegov.

Audijev novi športni terenec bo odgovor na BMW X6 in mercedes-benza GLE coupe. Q8 bo torej kupejevska nadgradnja Q7, v primerjavi s katerim bo predvidoma cenovno in dimenzijsko postavljen še stopnjo višje. Platformo si deli tudi z bentleyjem bentaygo in porschejem cayennom, prav tako pa tudi naslednjim audijem A8. Pogonski motorji še niso znani, prav tako uradno ne nadaljnja povezava oznake e-tron s tem modelom.

Tehnične podrobnosti serijskega Q8 še niso znane, le da izhaja iz iste platforme kot Q7, porsche cayenne, bentley bentayga, naslednji audi A8 ... | Foto: Audi Tehnične podrobnosti serijskega Q8 še niso znane, le da izhaja iz iste platforme kot Q7, porsche cayenne, bentley bentayga, naslednji audi A8 ... Foto: Audi

Oblikovno se bodo novi audiji bolj razlikovali

Lichte je za Welt napovedal, da se bodo novi audiji v prihodnje med seboj izdatneje razlikovali in da je bila večja prepoznavnost modelov tudi ena izmed zahtev njihovih kupcev. Serijski audi Q8 bo predvidoma na ceste zapeljal že prihodnje leto.