SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Euro NCAP: kdaj bodo izboljšali varnost pešcev?

4

termometer

Malčki vztrajajo pri štirih zvezdicah, varnost pešcev se le počasi izboljšuje, učinkovit omejevalnik hitrosti pa še ni povsem samoumeven.

Pogled na tabelo rezultatov na prvi pogled pokaže zgolj presenečenje nad varnostjo malega opla adama. Predvsem zato, ker smo navajeni petih zvezdic.

Toda v prid oplu govori dejstvo, da sta po aktualnih kriterijih le dva malčka vredna petih zvezdic, in sicer renaulta captur in zoe. V razredu superminijev, kot pri Euro NCAP imenujejo nižji spodnji in spodnji avtomobilski razred, sta s petimi zvezdicami ocenjena samo Volkswagnov trojček up / citigo / mii, a po kriterijih letnika 2011, in fiat 500, po kriterijih iz davnega leta 2007. Aktualni fiat panda, kia picanto in trojček aygo / 107 / C1 so ravno tako varnostno ocenjeni na komaj štiri zvezdice in manj, in to celo po starejših kriterijih.

V oči bode podatek o nizki oceni za zaščito pešcev pri sicer dobro ocenjenih mazdi 6 in toyoti corolli, pokrov motorja je namreč pešce preveč poškodoval. Toda iz napak bi lahko sklepali, da je mazda manj prijazna do pešcev v primerjavi s svojimi tekmeci. Tudi ti namreč ponujajo podobne ocene, povrhu je Euro NCAP z letošnjim letom še poostril kriterije za to področje. Svetla zvezda pri tem je lexus IS z najboljšo oceno!

Preseneča pa tudi podatek o varnostni opremi pri toyoti in lexusu, oba avtomobila sta v tem pogledu dobila manj točk, saj ne ponujata sistemov opozarjanja na omejitve hitrosti v prometu, piskanja ob prehitri vožnji ali kakršnegakoli opozarjanja na prekoračitve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin