TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 15.42

8 let

Aktivnejše trženje znamke Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gospodinjstva v Sloveniji bodo v teh dneh prejela zloženko, prek katere želijo dobiti mnenja in predloge o uveljavljanju znamke, ki jo bodo hkrati oglaševali tudi v medijih.

Vlada se je ob koncu predsedovanja Slovenije EU odločila za aktivnejše trženje znamke I feel Slovenia. Urad vlade za komuniciranje med predsedovanjem Slovenije Svetu EU ni aktivno tržil omenjene znamke, "ker sočasno trženje dveh znamk, ki nista nujno povezani, nima sinergičnih učinkov", je povedal direktor urada Anže Logar. Iztek predsedovanja pa po njegovih besedah zaradi večje mednarodne pozornosti državi daje "dobro iztočnico za aktivnejše trasiranje poti nove znamke Slovenije".

Za oglaševanje namenili 120.000 evrov V zloženki - za katero so porabili skupno 120.000 evrov proračunskih sredstev, ki so bila namenjena promociji znamke, in sicer po 60.000 evrov za oblikovanje in tisk ter za oglaševanje - je na kratko predstavljena znamka, namen uporabe in najpogostejša vprašanja pri njenem trženju oz. uveljavljanju. Priložen je kupon, na katerega lahko državljani napišejo svoje mnenje in predloge glede uveljavljanja znamke ter ga pošljejo uradu.

Urad je skladno z načrtom komuniciranja znamke, ki je poleg turizma namenjena celoviti promociji Slovenije, od kulture, športa, gospodarstva, znanosti do narave, pripravil priročnik celostne grafične podobe znamke. Namenjen je promocijski uporabi znamke, in sicer lahko zainteresirane organizacije prek obrazca na spletni strani urada pošljejo zahtevo, nato dobijo priročnik, urad pa jim mora potrditi, da je promocijski material skladen s celostno grafično podobo. Promocijsko uporabo so uvedli pred dvema mesecema, doslej pa so podelili 24 pravic (med drugimi Golf zvezi Slovenije, občini Metlika in ljubljanski Fakulteti za družbene vede).

STO bo tržila pet turističnih spominkov Polno trženje znamke, ki zajema prodajo in trženje izdelkov z logotipom, v tej fazi, ker, kot pravi Logar, "znamka še nima življenjskega cikla", ni mogoče. Izjemo so naredili pri Slovenski turistični organizaciji (STO), s katero so podpisali pogodbo o trženju petih turističnih spominkov (majica, USB ključ, magnetek, skodelica in dežnik) za obdobje dveh let.

Mogoča pa je souporaba znamke (t.i. co-branding) pri prodaji izdelkov izdelkov in storitev. Za to je treba imeti registrirano blagovno znamko, namenjeno tujemu trgu oz. tujcem na obisku v Sloveniji, izdelki pa morajo biti določene kakovosti. Kot je dejal Logar, bodo spodbujali sotrženje izdelkov slovenskega oblikovanja, slovenskih proizvajalcev z uveljavljenimi znamkami.

Kmalu razpis za izdelavo promocijskih daril Urad bo v tem mesecu objavil tudi razpis za izdelavo promocijskih daril za potrebe državnih organov in STO, ki bodo nosili znak I feel Slovenia. Celotna vrednost teh daril (komplet slovenskih začimb, klobuček, vrečka iz blaga, svinčniki, balzam za ustnice in promocijski trak) bo 150.000 evrov.

Ne spreglejte