Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2018,
22.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

5

Natisni članek

FIFA SP 2018

Nedelja, 1. 7. 2018, 22.50

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 18. dan (osmina finala)

Hrvaška po neverjetni drami v četrtfinale!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

5

Hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nedeljski dan na svetovnem prvenstvu v Rusiji je bil neverjetno razburljiv. Po tem, ko je v četrtfinale po enajstmetrovkah napredovala Rusija, ki je šokirala Španijo, je podobno uspelo tudi Hrvatom, ki so na identičen način izločili Dance. Hrvati bi lahko vprašanje zmagovalca rešili že pred tem, saj so imeli tik pred koncem podaljškov na voljo enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Luka Modrić. Hrvate v četrtfinalu čakajo Rusi.

Na večerni tekmi osmine finala v Nižnem Novgorodu smo videli nor uvod. Danci so prek Mathiasa Jorgensena zadeli že v prvi minuti, a so Hrvati ekspresno vrnili udarec. Mario Mandžukić je zadel po treh minutah in 37 sekundah igre in poskrbel za nov rekord. Še nikoli do danes obe ekipi na svetovnih prvenstvih nista zadeli tako hitro.



Ko smo že mislili, da bomo po tekmi med Argentino in Francijo videli še en festival zadetkov, pa sta se obe reprezentanci umirili. Do konca rednega dela igre nismo videli zadetkov, v podaljških tudi ne, pa čeprav so imeli Hrvati v 116. minuti na voljo enajstmetrovko, ki jo je izsilil tudi tokrat sijajni Ante Rebić. Strel z bele točke je izvajal Luka Modrić, a se je z obrambo izkazal Kasper Schmeichel.

Danski vratar se je izkazal tudi pri enajstmetrovkah, obranil je kar dve, a še bolj učinkovit je bil na drugi strani Danijel Subašić, ki je ustavil kar tri strele Dancev in Hrvate popeljal med najboljših osem.


Rusi so v Moskvi poskrbeli za velik podvig in domov poslali Špance. | Foto: Reuters Rusi so v Moskvi poskrbeli za velik podvig in domov poslali Špance. Foto: Reuters

Rusi v Moskvi šokirali Špance

Španija je že na začetku tekme prišla do vodstva, ko je z nespretnim posredovanjem pred Sergiom Ramosom za avtogol poskrbel izkušeni branilec Rusije Sergej Ignaševič in zdelo se je, da se v Moskvi ne bo zgodilo nič presenetljivega. Toda potem so Rusi tik pred koncem polčasa prišli do izenačenja, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral branilec Španije Gerard Pique, z bele točke pa je bil zanesljiv Artem Dzyuba.

Fotogalerija
1 / 42

Do konca rednega dela tekme in tudi v podaljških potem nismo dočakali gola, pa čeprav je bila Španija občutnejše boljša, a ni in ni znala najti poti do mreže Rusov, pri katerih je bil suveren predvsem vratar Igor Akinfeev, tako da smo na štadionu Lužniki v Moskvi spremljali loterijo enajstmetrovk.

V prvih dveh serijah so bili zanesljivi tako Rusi kot Španci, v tretje pa je spodrsnilo Špancem, strel Kokeja je vratar Rusije obranil, izkazal pa se je tudi pri petem, ko je streljal Iago Aspas, tako da so se Rusi veselili velike zmage in se prvič uvrstili med najboljših osem na največjem nogometnem tekmovanju na svetu.



Uvodna četrtfinalista SP 2018 sta Francija in Urugvaj, preostale tekme osmine finala pa bodo odigrane v ponedeljek in torek.

SP 2018, osmina finala:

Najboljši strelci:

5 golov – Harry Kane (Anglija)
4 – Cristiano Ronaldo (Portugalska), Romelu Lukaku (Belgija)
3 – Denis Čerišev (Rusija), Diego Costa (Španija), Kylian Mbappe (Francija), Edinson Cavani (Urugvaj)

Kdo nastopa danes?

Rusija
Sportal Rusija
Sportal Španija
Sportal Danska
Sportal Hrvaška

Kje sta danes tekmi?

Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)
Nižni Novgorod Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Nižni Novgorod
Ne spreglejte