Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 10. 2016,
13.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

4

Natisni članek

Brdo pri Kranju Slovaška kvalifikacije za SP 2018 Boštjan Cesar Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 7. 10. 2016, 13.36

6 let, 6 mesecev

Selektor Srečko Katanec in kapetan Boštjan Cesar o Slovaški

Katanec bo odprl dušo v sredo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

4

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca je v petek na Brdu pri Kranju opravila zaprti trening, zadnji pred tekmo s Slovaško, selektor Srečko Katanec pa je po njem javnosti zagotovil, da je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da se bodo njegovi izbranci v soboto čim bolje kosali s Slovaško. Kapetan Boštjan Cesar si želi nadaljevanja niza neporaženosti na dvobojih s Slovaško.

Zadnji trening slovenske reprezentance, ki želi v soboto (Slovaška) in torek (Anglija) presenetiti papirnata favorita kvalifikacijske skupine G za SP 2018, je minil za zaprtimi vrati. Nacionalni nogometni center Brdo je sedmi sili odprl vrata šele 15 minut pred začetkom novinarske konference, na kateri sta misli pred bližajočima se izpitoma strnila kapetan in selektor.

Cesar: Narediti moramo manj napak

Boštjan Cesar želi nadaljevati niz neporaženosti proti Slovaški. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Cesar želi nadaljevati niz neporaženosti proti Slovaški. Foto: Vid Ponikvar Ko so nekateri izmed soigralcev v izdihljajih treninga vadili izvajanje prostih strelov, to je bilo vse, kar smo lahko videli od zadnje vadbe pred srečanjem s Slovaško, je najprej pred mikrofone stopil Boštjan Cesar. Izkušeni branilec, ki bo v soboto državni dres oblekel že 93., je vajen pomembnih tekem.

"Vzdušje je odlično, vsi smo zdravi. Na treningu smo se posvetili taktičnim rešitvam v fazi obrambe in napada, na koncu pa igrali našo standardno igro. V soboto moramo narediti manj napak, kot smo jih na prejšnjih tekmah," je sporočil branilec Chieva, ki je v vrstah Slovaške posebej izpostavil motor ekipe Mareka Hamšika, s katerim se pogosto srečuje v serie A. Zaveda se tudi, da je v tej sezoni ravno v obračunu z njim potegnil krajšo.

Priložnost je treba izkoristiti

Kapetan ni želel komentirati afere Kampl. | Foto: Grega Valančič / Sportida Kapetan ni želel komentirati afere Kampl. Foto: Grega Valančič / Sportida O aferi, ki jo je z nepričakovano odpovedjo sprožil Kevin Kampl, ni želel debatirati. Skuša jo odmisliti, zato mu je vsako vprašanje, ki se je nanašalo na odsotnega zveznega igralca Bayerja, dvignilo tlak.

Potrdil je iskrenost besed, ko je reprezentanca sporočila Kamplu, da je tokrat izbrano vrsto pustil na cedilu, a verjame, da bo igralec, ki bo vskočil na njegovo mesto, prispeval k ugodnemu razvoju dogodkov.

"Vsak, ki bo dobil priložnost namesto njega, jo mora izkoristiti. Mladi hitro vpijajo ideje in znanje," je poudaril kapetan. V zvezni vrsti naj bi v postavitvi romba zaigrali Rene Krhin, Benjamin Verbič, Jasmin Kurtić in Valter Birsa, tribune v Stožicah pa bodo prijetno polne, saj je bilo do petka prodanih več kot deset tisoč vstopnic. Za Anglijo še nekaj tisoč več.

Slovenija na štirih nastopih proti Slovaški še ni vknjižila poraza. Nazadnje jo je premagala leta 2009. "Upam, da bomo ostali nepremagani tudi po soboti, je pa treba priznati, da so Slovaki v zadnjih letih pokazali, da lahko igrajo fenomenalno," je pohvalil zlasti njihovo zadnjo vrsto, ki pa bi jo lahko najboljši slovenski nogometaši, manjkala bosta le utrujeni Kampl in poškodovani Robert Berić, izigrali s kratkimi podajami.

Katanec: Ve se, kdo je slovaški vodja

Katančeva četa je v četrtek trenirala v Stožicah, v petek pa na Gorenjskem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Katančeva četa je v četrtek trenirala v Stožicah, v petek pa na Gorenjskem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po kapetanu se je pred mikrofoni pojavil še selektor Srečko Katanec. Poudaril je, da je zadovoljen s potekom priprav. "Oddelali smo jih tako, kot smo načrtovali. Dobro smo trenirali, bilo je prisotno vneto ozračje. Na srečo ni bilo poškodb, tako da smo pripravljeni na tekmo," je širil optimizem, a tudi opozoril na podatek, da slovaška obramba prejema malo zadetkov.

Zato bo pomembna učinkovitost napadalcev. Proti Slovakom naj bi od prve minute nastopila Josip Iličić, ki je v zadnjih minutah treninga pilil formo v izvajanju prostih strelov, in Roman Bezjak.

O tem, kar ga je zmotilo, bo več povedal v sredo

O tekmi z Anglijo še ne razmišlja. Na prvem mestu sta Slovaška in njena največja preteča nevarnost, zvezdnik Napolija Hamšik. "Ve se, da je slovaški vodja. On je generator, od katerega več ali manj vse izvira v napadu. Slovaki imajo veliko kakovostnih igralcev. Dolga leta igrajo skupaj, bodo pa pogrešali nekaj kakovostnih igralcev, ki bi lahko bili v prvi enajsterici (Weiss, Škrtel, Pekarik …), kar bi nam lahko šlo v prid," ocenjuje 53-letni slovenski selektor, ki so ga zmotili novinarski zapisi o Kamplu.

Kakšen bo Katančev odziv po koncu oktobrske reprezentančne akcije? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kakšen bo Katančev odziv po koncu oktobrske reprezentančne akcije? Foto: Žiga Zupan/Sportida

"V sredo, ko bo vsega konec, se bom odzval na to temo. Takrat vam bo zelo nerodno in neugodno, kakšno atmosfero ste ustvarjali s Kamplom," je napovedal Katanec, da bo po koncu oktobrskega ciklusa odprl dušo in spregovoril o stvareh, ki so zmotile njega in slovenske reprezentante. V sredo naj bi v večernem terminu gostoval na nacionalni televiziji.


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte