Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 1. 2015,
13.32

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

advertorial zdrava prehrana

Četrtek, 22. 1. 2015, 13.32

7 mesecev, 2 tedna

Tudi to zmorejo banane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Banana v sebi skriva neprecenljivo bogastvo zdravja. Pomaga v boju proti visokemu pritisku, izboljšuje prebavo in razpoloženje. Odkrijte, kaj vse se skriva pod čvrstim rumenim olupkom.

Banane so verjetno najbolj podcenjen sadež, v resnici pa so pravi zaklad vitaminov in mineralov. Predstavljamo vam pet razlogov, zakaj bi jo morali bolj pogosto vključiti v svoje zdrave jedilnike.

Znižuje pritisk Zaradi visoke vsebnosti kalija ima banana pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka. Prav zaradi kalija banano priporočajo pri športnih aktivnostih, saj spodbuja delovanje mišic, močno vlogo pa ima tudi pri delovanju živčnega sistema.

Z banano boste bolj nasmejani Res je: ena banana na dan bo na vašem obrazu narisala nalezljiv nasmeh. Aminokislina triptofan v banani se v telesu pretvori v serotonin, hormon sreče, ki nam dviguje razpoloženje.

V boju proti slabokrvnosti Banana je lahko ena izmed najboljših virov železa in tako kot pomoč pri premagovanju slabokrvnosti. V eni banani je v povprečju 0,26 mg železa. Dnevna potreba po železu pri odraslemu moškemu je 10 mg na dan, pri ženskah pa 15.

Za aktivne športnike Banana je odličen vir energije, saj vsebuje v povprečju kar 90 kalorij. Dve banani pred vadbo pomagata vzdrževati raven krvnega sladkorja in energijo za 90 minut. Odlične so tudi za regeneracijo, saj jo strokovnjaki priporočajo proti mišičnim krčem.

Da, tudi za boljšo prebavo Vlaknine v banani pospešujejo prebavo in hkrati uravnavajo vsebnost sladkorja in maščob v krvi. Zdravniki jih priporočajo tudi kot regeneracijski obrok po preboleli trebušni virozi, saj telesu zagotavljajo izgubljene elektrolite.

Bananin vitaminski napitek za športnike Sestavine: 500 ml mleka 1 banana 1 velika žlica medu ¼ čajne žličke vaniljevega ekstrakta Pest oreščkov

Sestavine zmešajte v mešalniku in takoj spijte.

Ne spreglejte