Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
8.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hujšanje vadba

Sreda, 5. 3. 2014, 8.37

8 let, 3 mesece

25 minut za popolno telo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tokratnem videovodniku z Mihom Geršičem bomo v slabe pol ure razgibali telo z vadbo, ki je kot nalašč za izvajanje doma.

Pogosto ne najdemo dovolj časa za tek v naravi ali vadbo v fitnesu. Škoda bi bilo, da nas zaseden urnik ovira na poti do preobrazbe. Da se ne bomo po nepotrebnem izogibali treningom oziroma izpuščali športne aktivnosti zaradi preoostalih obveznosti, je Miha Geršič za nas pripravil vadbo TLT – trening z lastno težo.

Trening z lastno težo je oblika aktivnosti, ki je primerna tako za moške kot za ženske ne glede na starostno skupino in fizično pripravljenost. Gre za obliko vadbe, ki je časovno omejena, kar pomeni, da nekdo, ki je fizično bolje pripravljen, v predpisanem časovnem okviru lahko naredi nekoliko več ponovitev kot nekdo, ki tako vadbo šele začenja. Bistveno je, da se potrudimo po svojih najboljših močeh in tako postopoma napredujemo.

Krajša vadba – večja intenzivnost Potek vadbe je precej preprost in vzame približno 25 minut našega časa. Glede na to, da je vadba nekoliko krajša, bomo poskrbeli, da bo intenzivnost toliko večja. Za razlago koncepta bomo vzeli eno od oblik treninga.

Začnemo s prvo vajo, ki jo izvajamo 60 sekund in je namenjena ogrevanju telesa. Tokrat bodo to preprosti poskoki.

Po predpisanem času takoj nadaljujemo z naslednjo vajo – širokimi počepi. Po eni minuti brez počitka takoj nadaljujemo z vajo številka 3 oziroma vojaškimi poskoki. Sledita še vaji 4 in 5, v tem primeru široke sklece in upogib trupa.

Po minuti ogrevanja in štirih minutah vadbe si vzamemo 30–45 sekund časa za počitek. Celoten cikel vaj, razen ogrevalne, ponovimo še štirikrat. Na koncu nas za nagrado čaka še dodatna vaja, ki jo izvajamo kar se da dolgo, most.

Če se zgodi, da vaj ne moremo opraviti v celoti, brez panike. Ko dosežemo svoj maksimu, si vzamemo nekaj sekund za počitek in nadaljujemo vadbo. Če preprosto ne gre več, pa preprosto tečemo na mestu, bistveno je, da je telo v gibanju.

To je le ena izmed oblik oziroma razporeditev vadbe z lastno težo. Že danes si vzemite slabe pol ure časa in jo preizkusite.

Ne spreglejte