Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2015,
8.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet advertorial Vrt Vrt pomoč gradnja brezdomci deklica

Sreda, 1. 7. 2015, 8.40

2 meseca, 1 teden

Devetletnica, ki spreminja svet: sama gradi hiše za brezdomce

Siol.net

Vsak si zasluži streho nad glavo je moto devetletne Hailey Ford, ki si je zadala pomemben cilj: brezdomcem gradi hiške.

Z žago in vrtalnikom v rokah – to je devetletna Hailey, ki ustvarja nekaj posebnega, namesto da bi se igrala s punčkami ali sedela pred televizorjem ali računalnikom. Njeno početje bi za vse moralo biti navdih. "Ne zdi se mi prav, da obstajajo brezdomci," je globoko prepričana deklica, ki je krivico drugih vzela v svoje roke. Aktivno in požrtvovalno.

"Ne zdi se mi prav, da obstajajo brezdomci." | Foto: "Ne zdi se mi prav, da obstajajo brezdomci."

Lokalnim brezdomcem bo ustvarila dom

Usodno je bilo srečanje z brezdomcem Edwardom, ki je ostal na cesti, potem ko je izgubil službo in s tem edini dohodek za preživetje. Njemu je namenjena tudi prva lesena hiška, ki jo je izdelala pred kratkim, toda njeni načrti so še večji – želi si, da bi vsi brezdomci v njenem okolišu dobili njeno hiško.

Neverjetno pri vsem tem je, da je Hailey večino dela opravi popolnoma sama, pod nadzorom mame in po telefonskih navodilih dedka.

Edwardu je bila namenjena prva hiška. V njej mu bo toplo in udobno. | Foto: Edwardu je bila namenjena prva hiška. V njej mu bo toplo in udobno.

Edwardov novi dom je ljubek in uporaben. Hiška je lesena, ima lepo streho in kar je najpomembneje – Hailey je poskrbela za kakovostno izolacijo. "Brez izolacije bi se Edward pozimi lahko prehladil, " skrbno razlaga deklica, ki jo je najbolj skrbelo, kako bo njen prijatelj preživel na dežju.

"Ljubezen zmaga!"

 | Foto:

Tako razmišlja šele devetletna deklica, ki je lahko marsikateremu odraslemu za vzgled. Ravno ta misel jo žene naprej in jo je navdušila že pred štirimi leti, ko je kot šele petletna deklica našla svoje poslanstvo na Zemlji.

Hailey ima tudi svoj zelenjavni in sadni vrt. S pridelki pa oskrbuje vse tiste, ki nimajo denarja za hrano. | Foto: Hailey ima tudi svoj zelenjavni in sadni vrt. S pridelki pa oskrbuje vse tiste, ki nimajo denarja za hrano.

Ko je Hailey spoznala svojega brezdomnega prijatelja Edwarda in ji je ta razložil, da je lačen, sta mu z mamo kupili sendvič. Takrat se ji je namreč porodila ideja, kako izboljšati življenje manj srečnih v njeni bližini.

Posadila je sadni in zelenjavni vrt, s pridelki pa oskrbuje vse tiste, ki nimajo denarja za hrano. Njen vrt je pravi lokalni hit, samo lani je podarila 58 kilogramov pridelkov.

Njen vrt je pravi lokalni hit, samo lani je podarila 58 kilogramov pridelkov. | Foto: Njen vrt je pravi lokalni hit, samo lani je podarila 58 kilogramov pridelkov.

Letos je svojo skrb za drugega nadgradila z gradnjo hiš in kdo ve, kakšne načrte bo skovala v prihodnosti.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte