SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Želja po maščevanju (Death Wish)

0,02

termometer

Želja po maščevanju

Kirurg vzame pravico v svoje roke ter se na krvav način maščuje napadalcem svoje žene in hčere. Akcijski zvezdnik Bruce Willis v novi priredbi filma Paul Kersey ne oprošča (1974), v katerem je glavno vlogo odigral sloviti Charles Bronson.

ZDA │ 2018 │ 102 min. │ Akcijski kriminalni triler

R: Eli Roth│ I: Bruce Willis, Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris

Ocena IMDb: 6,4/10│ Rotten Tomatoes: 18 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Dr. Paul Kersey je kot kirurg vsak dan priča posledicam nasilja v svojem mestu. Nekega dne pa pripeljejo na urgenco tudi njegovo ženo in hčer, ki sta bili žrtvi napada v njihovi predmestni hiši.

HBO GO na televiziji Telekoma Slovenije Trendi HBO GO – najboljše serije in filmi vedno in povsod, tudi ko ste na dopustu #video

Ker je policija prezaposlena z drugimi zločini, se Paul v želji po maščevanju odpravi na lov za napadalci na svojo družino. Ko anonimni morilec zločincev pritegne medijsko pozornost, se začne mesto spraševati, ali je ta smrtonosni maščevalec angel varuh ali besen krvnik.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Gre za privlačnost zamisli, da imamo običajni smrtniki sposobnost in moč, da zaustavimo zločin in se borimo proti zlu." Eli Roth, režiser filma

Nevarno morje Trendi Pozor, nevarno morje! #foto #video

"Hej, Bruce Willis postreli veliko slabih fantov – kaj nam tu ne bi bilo všeč?"
Matthew Bond, Daily Mail

Napovednik filma Želja po maščevanju:

Zanimivosti:

  • To je že šesti celovečerec v seriji filmov Death Wish – to smo v preteklosti pri nas poznali pod naslovom Paul Kersey ne oprošča – in priredba izvirnika iz leta 1974, ki ga je po istoimenskem romanu Briana Garfielda režiral Michael Winner.
  • Glavno vlogo v prejšnjih petih filmih je odigral Charles Bronson, Paul Kersey pa v izvirniku ni bil kirurg, temveč arhitekt.
  • Želja po maščevanju Glavno vlogo v filmu bi moral igrati Sylvester Stallone, a je ta zaradi "ustvarjalnih razhajanj" od projekta odstopil, maščevalnega kirurga pa je nazadnje odigral Bruce Willis.
  • Za vlogo Paula Kerseyja so med drugimi omenjali tudi Liama Neesona, Russlla Crowa, Matta Damona, Benicia Del Tora, Willa Smitha in Brada Pitta.
  • Večina zgodbe je umeščena v mesto Chicago v zvezni državi Illinois, medtem ko se je zgodba izvirnika in romana dogajala v New Yorku.
  • Režiser filma Eli Roth (Krvavi hostel) je med pripravami na snemanje veliko časa preživel v družbi chicaških detektivov, saj je želel zvesto upodobiti podrobnosti tega policijskega okrožja.
TV-priporočila: Govoreče živali – 1. del Trendi Kaj nam pripovedujejo živali? – 1. del #foto #video
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Trije plakati pred mestom Trendi Trije plakati pred mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Tujec Trendi Tujec (The Foreigner) Roparsko gnezdo Trendi Roparsko gnezdo (Den of Thieves)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin