Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2018,
16.55

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andres Muschietti Bill Skarsgård Stephen King Tisto grozljivka DKino TV Telekoma Slovenije

Torek, 9. 1. 2018, 16.55

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tisto (It)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tisto (It)

Izjemno uspešna priredba istoimenskega romana Stephena Kinga o morilskem klovnu, ki ustrahuje skupino otrok. Najdonosnejša grozljivka vseh časov!

ZDA, Kanada/2017/129 min.
Režija: Andres Muschietti
Igrajo: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 7,6/10 │ Rotten Tomatoes: 85 %

Ko v kraju Derry v ameriški zvezni državi Maine začnejo izginjati otroci, se skupina otrok znajde iz oči v oči s svojim največjim strahom - spopadejo se z zlobnim in zloveščim klovnom Pennywisom, ki že stoletja mori in ustrahuje ljudi.


"Režiser Muschietti se je držal 'spielbergovskega' pravila ter ustvaril prepoznavno in prepričljivo ozadje, zaradi katerega je nadnaravna stvar v ospredju videti otipljiva in verjetna." Peter Hartlaub, San Francisco Chronicle



"Ko ima film teh razsežnosti toliko mladih likov v glavnih vlogah, je njegov uspeh v veliki meri odvisen od izbire igralcev. V tem primeru ustvarjalci niso storili niti ene napačne poteze." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


Tisto (It) | Foto:


Zanimivosti:

• Film, katerega proračun je znašal 35 milijonov ameriških dolarjev, je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 698 milijonov dolarjev.

Če ne upoštevamo inflacije, je Tisto najdonosnejša grozljivka in tretji najdonosnejši film s cenzorsko oznako R v zgodovini (več sta zaslužila samo Deadpool in Matrica Reloaded).

• To ni prva priredba romana Tisto Stephena Kinga. Knjiga je izšla leta 1986, štiri leta pozneje pa so po njej posneli dvodelno miniserijo, v kateri je klovna Pennywisa igral Tim Curry.

Tisto (It) | Foto:

• Švedski igralec Bill Skarsgård, eden od sedmih sinov Stellana Skarsgårda, je navdih za vlogo morilskega klovna črpal iz Kubrickove grozljivke Izžarevanje (1980), ki prav tako temelji na Kingovem romanu.

Šved naj bi se v vlogo tako vživel, da mu je ta povzročala nočne more tako med produkcijo filma kot po njej.

• Otroški igralci so Skarsgårda spoznali šele med snemanjem prvih skupnih prizorov. Režiser filma Andy Muschietti (Mama) ni dovolil predhodnih stikov med njim in otroki, saj ni želel, da bi se ti na klovna preveč navadili.

• Stephen King si je grobo različico filma ogledal pol leta pred njegovo uradno premiero in že takrat dejal, da je ta presegel njegova pričakovanja in da so producenti opravili "čudovito delo".

Tisto (It) | Foto:

• Število 27 je tesno povezano s filmom Tisto. Pennywise se v zgodbi pojavi na vsakih 27 let, film je prišel v kinematografe 27 let po miniseriji in en mesec po Skarsgårdovem 27. rojstnem dnevu, to število pa dobimo tudi, če seštejemo vsa števila v datumu uradne premiere filma (9. 8. 2017).

• Prvi napovednik filma je v prvih 24 urah nabral rekordnih 197 milijonov ogledov.

Njegov najbližji zasledovalec, napovednik za film Hitri in drzni 8 (2017), je v enakem času dosegel 139 milijonov ogledov, trenutni rekorder, napovednik za film Maščevalci: Neskončna vojna (2018), pa se je lahko po enem dnevu pohvalil z 230 milijoni ogledov.

• Ustvarjalci so že od začetka načrtovali snemanje dveh filmov o klovnu Pennywisu. Nadaljevanje bo prav tako režiral Andy Muschietti, premiera filma pa je napovedana za 6. september 2019.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation)

Napovednik filma Tisto:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte