SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation)

0

termometer

Annabelle: Stvarjenje

Zgodba o izvoru obsedene lutke, ki smo jo spoznali v uspešnici Priklicano zlo, leta 2014 pa se nam je predstavila še v lastnem celovečercu.

ZDA/2017/109 min.
Režija: David F. Sandberg
Igrajo: Stephanie Sigman, Miranda Otto, Alicia Vela-Bailey, Anthony LaPaglia, Philippa Coulthard
Žanr: Nadnaravna grozljivka
Ocena IMDb: 6,6/10 │ Rotten Tomatoes: 69 %

Bee, sedemletna hčerka izdelovalca lutk Sama in njegove žene Esther, umre v tragični nesreči. Dvanajst let pozneje zakonca v svoj dom v Kaliforniji sprejmeta nuno in šest osirotelih deklet.

Sam dekletom prepove vstop v sobo, v kateri Esther žaluje, zaklene pa tudi sobo, ki je pripadala njegovi hčerki. Nekega večera eno od deklet prekrši Samovo pravilo in postane tarča obsedene stvaritve izdelovalca lutk.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Zbeži! (Get Out)

Annabelle: Stvarjenje


Zanimivosti:

Annabelle: Stvarjenje, drugi celovečerec Davida F. Sandberga (Ko ugasnejo luči), je hkrati preddel filma Annabelle iz leta 2014 in četrti film v franšizi Priklicano zlo.

• To je prvi film v franšizi, v katerem se ne pojavita oziroma v katerem nihče ne omeni iskalca duhov Eda in Lorraine Warren (Patrick Wilson in Vera Farmiga).

• David F. Sandberg o nadaljevanjih grozljivk nima najboljšega mnenja, zato je imel precej zadržkov do projekta.

Annabelle: Stvarjenje

Sandberg se je za režijo filma odločil šele po tem, ko mu je studio zagotovil, da bo lahko posnel samostojen preddel in da mu zgodbe z izjemo nekaterih kratkih referenc ne bo treba povezovati s franšizo.

Odločitev se je očitno obrestovala, saj so tako kritiki kot gledalci njegov film ocenili precej bolje od slabo sprejetega izvirnika, ki ga je režiral John R. Leonetti.

• Film bi moral v ameriške kinematografe prispeti maja 2017, ker pa se je želel studio izogniti neposrednemu tekmovanju s še enim preddelom grozljivke, filmom Osmi potnik: Zaveza, so premiero Sandbergovega filma prestavili na avgust.


Napovednik filma Annabelle: Stvarjenje:

[video: 66326 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin