Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
22.44

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Deadpool Ryan Reynolds Možje X Marvel superjunaki Morena Baccarin Tim Miller DKino SiOL TV

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 22.44

5 let, 7 mesecev

Na voljo v videoteki DKino!

Deadpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Deadpool

Ryan Reynolds v Marvelovi akcijski pustolovščini o nevsakdanjem antijunaku, oboroženem s sposobnostmi celjenja in smislom za črn, sprevržen humor.

ZDA, Kanada/2016/124 min.
Režija: Tim Miller
Igrajo: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand
Žanr: Komična akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 8,2/10 (top 250 #189)

Nekdanji pripadnik posebnih enot Wade se mora spopasti s smrtonosno boleznijo, njegova edina rešitev pa je ponudba skrivnostne organizacije, ki želi na njem opraviti nevaren poskus. Wade postane grozljivo iznakažen, toda hkrati dobi izjemne moči in neumrljivost.

Sprva noče sprejeti svoje nove identitete, toda ko najhujši sovražnik ogrozi ljubezen njegovega življenja, se Wade spremeni v neusmiljenega maščevalca, ki z raznovrstnim orožjem in komičnimi opazkami pošilja nasprotnike v onostranstvo.


"Deadpool je prvi Reynoldsov visokoproračunski film, ki izkoristi njegov potencial, in prvi, ki se mu ga ni treba sramovati, za kar je bolj ali manj zaslužen prav sam. Kanadčan je bil rojen za to vlogo in vidi se, da v njej neznansko uživa." 4/5 Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Deadpool.)


Deadpool | Foto:

Zanimivosti:

• Superjunaka Deadpoola sta pod okriljem stripovske založniške hiše Marvel ustvarila Rob Liefeld in Fabian Nicieza, lik pa se je prvič pojavil v 98. številki stripa Novi mutanti, ki je izšla februarja 1991.

Deadpool je osmi film v seriji filmov o Možeh X, glavni junak pa je drugi Marvelov mutant po Wolverinu, ki je dobil lasten celovečerec. Lik se je sicer pojavil že v slabo sprejetem Možje X na začetku: Wolverine (2009), kjer ga je prav tako igral Ryan Reynolds, vendar zgodbi obeh filmov nista povezani.

• Reynolds je film soproduciral, sodeloval pa je tudi pri pisanju dialogov.

Deadpool, katerega proračun je znašal relativno skromnih 58 milijonov ameriških dolarjev (31 milijonov evrov), je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 771 milijonov dolarjev (682,7 milijona evrov) in s tem postal najdonosnejši film s cenzorsko oznako R v zgodovini. Studio Twentieth Century Fox je že napovedal snemanje nadaljevanja.

 Napovednik filma Deadpool:


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte