SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Temni stolp (The Dark Tower)

0

termometer

 | Foto:

Matthew McConaughey in Idris Elba v akcijsko-domišljijski pustolovščini, ki temelji na seriji priljubljenih romanov Stephena Kinga in prikazuje epski dvoboj med dobrim in zlom.

ZDA/2017/90 min.
Režija: Nikolaj Arcel
Igrajo: Matthew McConaughey, Idris Elba, Tom Taylor, Jackie Earle Haley, Katheryn Winnick
Žanr: Akcijsko-domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,7/10 │ Rotten Tomatoes: 16 %

Obstajajo še drugi svetovi poleg našega. Revolveraš Roland Deschain je zadnji član viteškega reda, ki se od nekdaj bori proti diaboličnemu Walterju O'Dimu, znanemu tudi pod imenom Mož v črnem.

Ta je odločen, da bo uničil Temni stolp, ki drži v ravnotežju vse vesolje vključno s postapokaliptičnim, Divjemu zahodu podobnim Srednjim svetom, v katerem prebiva Roland.Zadnji revolveraš se poveže z najstnikom Jakom, ki ima sposobnost, da prehaja med vzporednimi svetovi. Medtem ko njihova usoda visi na nitki, se bosta dobro in zlo spopadla v odločilni bitki …


Temni stolp (The Dark Tower) | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na seriji osmih romanov Stephena Kinga, ki jo je avtor označil za svoj magnum opus.

Romani so izšli med letoma 1982 in 2012, v njih se prepletajo številni literarni žanri, motive in tematiko pa je King črpal iz različnih virov – od mita o kralju Arturju in Tolkienovih del do špagetivesternov.

• King je kot glavni navdih za osrednjega protagonista romanov, revolveraša Rolanda Deschaina, navedel Moža brez imena – lik, ki ga je Clint Eastwood igral v Leonejevi "dolarski trilogiji" (Za prgišče dolarjev, Za dolar več in Dober, grd, hudoben).

• Za vlogo Rolanda Deschaina so omenjali Daniela Craiga, Christiana Bala, Vigga Mortensena, Javiera Bardema in Madsa Mikkelsena.

Temni stolp (The Dark Tower) | Foto:

Ta je nazadnje pripadla zvezdniku filmov Prometej in Ognjeni obroč Idrisu Elbi, njegovega nasprotnika, Moža v črnem, pa je odigral prejemnik oskarja za glavno vlogo v drami Klub zdravja Dallas Matthew McConaughey.

• Prvi poskusi upodobitve Temnega stolpa segajo v leto 2007 in jih lahko razdelimo na tri faze.

Sprva se je za režijo filma zanimal J. J. Abrams (Vojna zvezd: Sila se prebuja), pozneje se je nad projektom navdušil Ron Howard (Čudoviti um, Dirka življenja), za njegovo končno uresničitev pa je poskrbel Danec Nikolaj Arcel, ki se je proslavil z režijo za tujejezičnega oskarja nominirane kostumske drame Kraljevska afera, medtem ko je Howard prevzel naloge producenta.

• Ustvarjalci so v film vključili številne elemente, ki se navezujejo na prejšnje priredbe Kingovih del – od dvojčic in hotela iz Izžarevanja (1980) do fotografije Rite Hayworth iz Kaznilnice odrešitve (1994).


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Temni stolp:

[video: 67687 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin