Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2018,
0.56

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nikolaj Arcel Stephen King Idris Elba Matthew McConaughey DKino TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 18. 1. 2018, 0.56

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Temni stolp (The Dark Tower)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Temni stolp (The Dark Tower)

Matthew McConaughey in Idris Elba v akcijsko-domišljijski pustolovščini, ki temelji na seriji priljubljenih romanov Stephena Kinga in prikazuje epski dvoboj med dobrim in zlom.

ZDA/2017/90 min.
Režija: Nikolaj Arcel
Igrajo: Matthew McConaughey, Idris Elba, Tom Taylor, Jackie Earle Haley, Katheryn Winnick
Žanr: Akcijsko-domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,7/10 │ Rotten Tomatoes: 16 %

Obstajajo še drugi svetovi poleg našega. Revolveraš Roland Deschain je zadnji član viteškega reda, ki se od nekdaj bori proti diaboličnemu Walterju O'Dimu, znanemu tudi pod imenom Mož v črnem.

Ta je odločen, da bo uničil Temni stolp, ki drži v ravnotežju vse vesolje vključno s postapokaliptičnim, Divjemu zahodu podobnim Srednjim svetom, v katerem prebiva Roland.



Zadnji revolveraš se poveže z najstnikom Jakom, ki ima sposobnost, da prehaja med vzporednimi svetovi. Medtem ko njihova usoda visi na nitki, se bosta dobro in zlo spopadla v odločilni bitki …


Temni stolp (The Dark Tower) | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na seriji osmih romanov Stephena Kinga, ki jo je avtor označil za svoj magnum opus.

Romani so izšli med letoma 1982 in 2012, v njih se prepletajo številni literarni žanri, motive in tematiko pa je King črpal iz različnih virov – od mita o kralju Arturju in Tolkienovih del do špagetivesternov.

• King je kot glavni navdih za osrednjega protagonista romanov, revolveraša Rolanda Deschaina, navedel Moža brez imena – lik, ki ga je Clint Eastwood igral v Leonejevi "dolarski trilogiji" (Za prgišče dolarjev, Za dolar več in Dober, grd, hudoben).

• Za vlogo Rolanda Deschaina so omenjali Daniela Craiga, Christiana Bala, Vigga Mortensena, Javiera Bardema in Madsa Mikkelsena.

Temni stolp (The Dark Tower) | Foto:

Ta je nazadnje pripadla zvezdniku filmov Prometej in Ognjeni obroč Idrisu Elbi, njegovega nasprotnika, Moža v črnem, pa je odigral prejemnik oskarja za glavno vlogo v drami Klub zdravja Dallas Matthew McConaughey.

• Prvi poskusi upodobitve Temnega stolpa segajo v leto 2007 in jih lahko razdelimo na tri faze.

Sprva se je za režijo filma zanimal J. J. Abrams (Vojna zvezd: Sila se prebuja), pozneje se je nad projektom navdušil Ron Howard (Čudoviti um, Dirka življenja), za njegovo končno uresničitev pa je poskrbel Danec Nikolaj Arcel, ki se je proslavil z režijo za tujejezičnega oskarja nominirane kostumske drame Kraljevska afera, medtem ko je Howard prevzel naloge producenta.

• Ustvarjalci so v film vključili številne elemente, ki se navezujejo na prejšnje priredbe Kingovih del – od dvojčic in hotela iz Izžarevanja (1980) do fotografije Rite Hayworth iz Kaznilnice odrešitve (1994).


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Temni stolp:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte