Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2017,
9.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pustolovščina akcijski film priredba franšiza televizija film Russel Crowe Annabelle Wallis Sofia Boutella Alex Kurtzman Tom Cruise Mumija DKino Telekom Slovenije

Sreda, 11. 10. 2017, 9.22

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Mumija (The Mummy)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mumija

Tom Cruise v akcijskem spektaklu o prekleti egipčanski princesi, ki se prebudi iz tisočletnega spanca in svet preplavi z nepredstavljivimi grozotami.

ZDA/2017/110 min.
Režija: Alex Kurtzman
Igrajo: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Russell Crowe
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 5,5/10 │ Rotten Tomatoes: 16 %

V osrčju zgodbe je starodavna kraljica, ujeta v kripti pod žgočimi tlemi neprizanesljive puščave. Njena zlonamernost se krepi skozi tisočletja ujetosti in doseže vrelišče, ko se prebudi v današnjem času.

Takrat svet preplavi z nepredstavljivimi grozotami. Mumija odpira vrata v nov svet bogov in pošasti ter nas z mešanico čudes in vznemirjenja popelje na razburljivo potovanje od peščenih nasipov Bližnjega vzhoda do skritih labirintov londonskega podzemlja.



Mumija | Foto:


Zanimivosti:

• Film predstavlja reboot (ponoven zagon) znamenite filmske franšize, katere začetki segajo v leto 1932, ko je naslovno pošast upodobil Boris Karloff.

Njene zadnje tri kinematografske izdaje – filme Mumija, Mumija se vrača in Mumija: Grobnica zmajskega cesarja – so posneli med letoma 1999 in 2008, glavno vlogo v omenjeni trilogiji, ki si jo prav tako lahko ogledate v videoteki DKino, pa je odigral Brendan Fraser.

• Mumija je prvi film iz Temačnega sveta (Dark Universe). Gre za serijo filmov studia Universal, v katerih bodo svoj filmski preporod doživele še nekatere druge klasične pošasti, med njimi tudi Frankenstein v podobi Javierja Bardema in Nevidni mož z Johnnyjem Deppom v naslovni vlogi.

Vse omenjene filme bo povezovala mednarodna združba Prodigium, katere naloga je izslediti, preučiti in po potrebi tudi uničiti zlovešče pošasti, njen vodja Dr. Jekyll (Russell Crow) pa se nam predstavi že v Mumiji.

Mumija | Foto:

• Studio Universal si je kot prvi film v Temačnem svetu sprva zamislil Drakulo: Skrito zgodbo (2014), ker pa film z Lukom Evansom v glavni vlogi ni dosegel pričakovanih rezultatov, je ta položaj zasedla Mumija.

• To je prvi sodobni film o mumiji, v katerem je naslovno pošast, princeso Ahmanet, odigrala ženska. Režiser filma Alex Kurtzman je vlogo ponudil Sofii Boutelli po zaslugi njene upodobitve zlikovke v filmu Kingsman: Tajna služba (2014).

• Filmska ekipa se je mudila na 50 prizoriščih v Evropi in Afriki, od Anglije do Namibije in Francije, polovico prizorov pa so posneli v studiih na obrobju Londona.

• Prizor strmoglavljenja letala so posneli med 22-sekundnim prostim padom. Tega so piloti izvedeli kar šestdesetkrat, v vsakem poskusu pa so posneli eno ključno sekvenco.

• Preobrazba Sofie Boutelle v mumijo je trajala od tri do pet ur. Ekipa maskerjev in frizerjev se je dela pogosto lotila že ob treh ponoči, da so bili zgodaj zjutraj pripravljeni za snemanje.

Tom Cruise si je s pogodbo zagotovil kreativni nadzor nad vsemi vidiki snemanja filma – od predelave scenarija do postprodukcije.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island)

Napovednik filma Mumija:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte