SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

0,06

termometer

Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Hvaljena grozljivka o vase zagledani študentki, ki iz dneva v dan podoživlja svoj umor. Neskončen dan sreča Krik.

ZDA/2017/99 min.
Režija: Christopher Landon
Igrajo: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Rob Mello, Rachel Matthews
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 6,5/10│ Rotten Tomatoes: 71 %

Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu. Čez dan se druži s fantom in prijateljico, zvečer pa se udeleži zabave, kjer jo poskuša umoriti zamaskirani neznanec. V trenutku, ko ta zamahne z nožem, se Tree znova prebudi in vse se začne znova.Prestrašeni študentki ne preostane drugega, kot da poskuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj to počne. Tree predvideva, da bo po tem lahko ustavila ponavljajoči se cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja ob pamet.


Srečen smrtni dan (Happy Death Day)


Zanimivosti:

• Morilec v filmu nosi masko dojenčka. Njen oblikovalec Tony Gardner je pred tem zasnoval že znamenito masko duha iz franšize Krik.

Srečen smrtni dan (Happy Death Day) • Prvotna različica morilčeve maske je imela sicer obliko prašičje glave, ta motiv pa smo lahko videli že v grozljivkah iz franšize Žaga.

• Režiser filma Christopher Landon je dejal, da se je Jessica Rothe (Tree) sama domislila izjave: "Kdo povabi dekle na prvi zmenek v Subway? Nimaš ravno dolgega za čevelj."

• Glavno junakinjo v napovedniku prebudi uspešnica 50 Centa In Da Club. V filmu te pesmi ne slišimo, saj ustvarjalcem ni uspelo pridobiti pravic za njeno uporabo. Tess zato na mobilnem telefonu prebudi melodija, ki so jo ustvarili sami.

• Če vas vsebina filma spominja na grozljivo različico romantične komedije Neskončen dan (1993), to ni naključje. Ustvarjalci so namreč razkrili, da so ustvarjalni navdih črpali prav iz omenjenega filma.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Srečen smrtni dan:

[video: 67938 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin