SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ognjena preizkušnja (Trial By Fire)

Ognjena preizkušnja
Trial By Fire © 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Po resničnih dogodkih posneta drama režiserja filmov Poslednji samuraj in Krvavi diamant pripoveduje tragično in kontroverzno zgodbo o moškem, ki je obsojen na smrt zaradi umora svojih treh otrok, sam pa zatrjuje, da je nedolžen.

ZDA │ 2018 │ 121 min. │ Biografska kriminalna drama

R: Edward Zwick I: Jack O'Connell, Laura Dern, Emily Meade, Jade Pettyjohn

IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 61 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Cameron Todd Willingham je obsojen na smrt zaradi umora svojih treh otrok, vendar po osmih letih čakanja na usmrtitev še vedno vztraja pri svoji nedolžnosti.

Datum njegove usmrtitve se bliža, ko se pojavi Elizabeth Gilbert. Ta se neutrudljivo bori proti sistemu, da bi rešila Cameronovo življenje. Film temelji na resničnih dogodkih.

Petra Trendi Televizijski prvenec priljubljene detektivke Petre
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Kar Zwicku primanjkuje v umetnosti, nadoknadi v jezi, in film Ognjena preizkušnja gori od pravičnega besa, ki se razširi neposredno z zaslona." David Ehrlich, indieWire


"Film je mukotrpno dobro narejen in morilsko težko ga je presedeti." David Edelstein, New York Magazine/Vulture


"Ognjena preizkušnja ni film za dobro počutje. To je film za slabo počutje. A če boste to nekako pričakovali, boste morda ob njem na nenavaden način uživali." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle


TV-priporočila: filmske družine Trendi To so najbolj fine filmske družine

Napovednik filma Ognjena preizkušnja:

Zanimivosti:

  • Scenarij oskarjevca Geoffreyja S. Fletcherja – ta je prejel zlat kipec za najboljši prirejen scenarij filma Življenje je dragoceno (2009) – temelji na istoimenskem članku, ki ga je David Grann leta 2009 napisal za ugledno ameriško revijo The New Yorker.
  • Ognjena preizkušnja Stacy Kuykendall, nekdanja žena Camerona Todda Willinghama, kljub dokazom cenjenih znanstvenikov in strokovnjakov meni, da je Cameron kriv za umore njunih treh hčera – dveletne Amber Louise Kuykendall in enoletnih dvojčic Karmen Diane Willingham in Kameron Marie Willingham.
  • Primer je raziskoval že dokumentarni film Incendiary: The Willingham Case (2011), na njem pa so temeljile tudi epizode nekaterih priljubljenih TV-serij kot sta Dobra žena ter Zakon in red: Enota za posebne primere.
  • Ognjena preizkušnja Emily Meade (Stacy) in Jack O'Connell (Cameron Todd Willingham) sta bila soigralca že v akcijskem trilerju Denarne igre (2016).
  • Dramatičarko Elizabeth Gilbert je v filmu upodobila oskarjevka Laura Dern (Zakonska zgodba).
  • Glasbo za film je ustvaril Henry Jackman. Ta je z režiserjem Edwardom Zwickom (Jesenska pripoved, Poslednji samuraj, Krvavi diamant, Dvoboj stoletja) sodeloval že pri snemanju akcijskega trilerja Jack Reacher: Nikoli se ne vrni (2016).
Smrt v raju S10 Trendi Nove morilske zagonetke v tropskem raju
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Malenkosti Trendi Malenkosti (The Little Things) Judež in črni mesija Trendi Judež in črni mesija (Judas and the Black Messiah) Ropar čiste vesti Trendi Ropar čiste vesti (Honest Thief)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin