Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2012,
14.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

top 10

Nedelja, 7. 10. 2012, 14.58

8 let, 3 mesece

Top 10 pesmi za noč čarovnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prisluhnite desetim najbolj priljubljenim in največkrat predvajanim pesmim za noč čarovnic.

Witchy Woman – Eagles

Težko bi rekli, da ena od najboljših rock skupin vseh časov spada v kategorijo čarovniških pesmi, pa vendar jim je mesto med njimi pripadlo z Witchy Woman. Pesem je leta 1972 zasedla 9. mesto na Billboardovih vročih 100.

Don't Fear the Reaper - Blue Oyster Cult

Pesem je na Billboardovih vročih 100 leta 1976 zasedla 12. mesto. Besedilo sicer niti ni tako grozljivo, dokler ga ne poslušate z vidika dekleta, ki jo fant vabi, naj se mu pridruži v njegovem svetu, prijaznem do smrti.

Runnin' With the Devil - Van Halen

Mešanica norega besedila in hardrocka je očitno dobitna kombinacija za Van Halen. Pesem je leta 1978 zasedla 84. mesto na Billboardovih vročih 100.

Marilyn Manson - This is Halloween

Marilyn Manson je že sam po sebi dovolj grozljiv, noč čarovnic mu tako doda le piko na i.

Monster Mash - Bobby "Boris" Pickett & the Crypt-Kickers

Čeprav je minilo že nekaj desetletij, odkar je pesem zasedla prvo mesto na Billboardovi vroči lestvici leta 1962, pa je vse od takrat obstala na seznamu nepogrešljivih pesmi na vsaki zabavi za noč čarovnic.

Highway to Hell - AC/DC

Avtocesta, ki vodi v pekel, je leta 1979 zasedla 47. mesto na vroči Billboardovi lestvici, še danes pa jo pogosto ujamemo na radijskih valovih.

A Nightmare on My Street - D.J. Jazzy Jeff & the Fresh Prince

D. J. Jazzy Jeff in the Fresh Prince, ki ga bolje poznamo pod imenom Will Smith, sta hiphop vpeljala v noč čarovnic leta 1988, ko sta posnela pesem o slavnem Freddyju Kruegerju in z njo na vroči lestvici zasedla 15. mesto.

Somebody's Watching Me – Rockwell

Paranoja? Pop čudež osemdesetih, ki je očitno pogosto gledal čez ramo – tudi vam zveni nadvse podobno kot kralj popa Michael Jackson? Michael je kot stranski vokalist veliko pripomogel k temu, da je pesem leta 1984 poskočila na drugo mesto vroče lestvice.

Ghostbusters - Ray Parker Jr.

Na zadnji oktobrski dan je odgovor na vprašanje ''Koga boste poklicali?'' (''Who you gonna call?'') zagotovo Ghostbusters! Uspešnica je leta 1984 prehitela Rockwellovo pesem Somebody's Watching Me in zasedla prvo mesto Billboardove lestvice vročih 100.

Thriller - Michael Jackson

Thriller je leta 1984 sicer padel na četrto mesto vroče lestvice, ostaja pa največkrat predvajan hit s pridihom zombijev. S 3,2 milijona snetih digitalnih izvodov iz spletnih trgovin ostaja MJ-jev najbolje prodajan hit, z 2,5 milijona pa mu sledi Billie Jean.

Ne spreglejte