SiolNET. Trendi Svet znanih
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Weinstein spoznan za krivega spolnega napada in posilstva

1,10

termometer

Harvey Weinstein
Foto: Reuters

Newyorška porota je nekdanjega filmskega producenta Harveyja Weinsteina spoznala za krivega spolnega napada in posilstva tretje stopnje. Ni pa se mogla poenotiti o najbolj resni obtožbi tako imenovanega plenilskega spolnega napada in posilstva prve stopnje, zaradi česar bi mu grozil dosmrtni zapor.

Jessica Mann Trendi Weinsteinova žrtev: Harvey ima moške in ženske spolne organe #video

Sedeminšestdesetletnemu Harveyju Weinsteinu vseeno grozi do 25 let zaporne kazni. Kmalu ga sicer čaka še podoben sodni proces v Los Angelesu. Weinsteina je spolnega napada ali posilstva obtožilo okrog 80 žensk, vendar pa so mu v New Yorku sodili le za prisilen oralni spolni odnos z Mimi Haleyi leta 2006 in za posilstvo nadobudne igralke Jessice Mann leta 2013, piše STA.

Weinstein vztraja, da so bili spolni odnosi prostovoljni

Za oboje je bil spoznan za krivega, vendar pa v primeru Mannove ne za najhujšo obliko posilstva, ampak za posilstvo tretje stopnje, ki prinaša nižjo kazen. Tožilci so na sodnem procesu poleg omenjenih predstavili še štiri ženske, ki trdijo, da jih je Weinstein posilil ali zlorabil, vendar so njihovi primeri že zastarali.

Harvey Weinstein Foto: Reuters

Newyorška zakonodaja je tožilcem omogočila, da jih vseeno predstavijo kot prikaz vzorca Weinsteinovega vedenja skozi leta, kar je bila podlaga za obtožbo zaradi plenilskega spolnega napada, ki lahko vodi v dosmrtni zapor. Weinstein trdi, da so bili vsi spolni odnosi z ženskami, ki ga obtožujejo napadov, prostovoljni.

Weinstein se bo na obsodbo pritožil. V Los Angelesu pa ga že čaka podobno sojenje. Spopada se tudi z več deset civilnimi tožbami. Sodnik James Burke je po odločitvi porote ukazal, da Weinsteina nemudoma odpeljejo v zapor, kjer bo počakal do izreka kazni, še navaja STA.

Harvey Weinstein Trendi Profesorica v bran Weinsteinu: Ni potreben doktorat, da veš, da spomin zbledi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin