Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2012,
10.26

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SNG Maribor

Petek, 12. 10. 2012, 10.26

4 leta, 7 mesecev

Metropolitanska opera v SNG-ju Maribor letos z dobrodelno noto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svečano odprtje nove sezone neposrednih prenosov iz Metropolitanske opere bo uročil Donizettijev Ljubezenski napoj z eno najlepših opernih arij Le ena skrita solza v interpretaciji Anne Netrebko.

Andreja Iljaš, direktorica Hiše idej, ki je lani pridobila pravice za neposredne prenose Metropolitanske opere v Sloveniji, je ob tem dejala, da so z ekskluzivnimi pravicami poskrbeli, da lahko tudi doma čisto od blizu uživamo v spektakularnih postavitvah in največjih mojstrovinah Metropolitanske opere s pridihom dolgoletne tradicije, in se zahvalila direktorju SNG-ja Maribor Danilu Roškerju, ki je tudi v tem letu v mariborski operni hiši uredil "prostor za košček New Yorka in blišč najprestižnejše opere na svetu".

Dobrodelni ambasadorji za nadarjene mlade glasbenike Ambasadorji Met HD Live je projekt Hiše idej, ki ima posluh za največje glasbene želje mladih ustvarjalcev, ki jim do vrhunskega glasbenega izraza manjka le še ustrezno glasbilo. Tega bo zagotovil Glasbeni center Čurin, pred vsakim spektaklom v živo iz New Yorka pa ga bo otroku, ki mu ga družina ne more priskrbeti, predal ambasador Met HD Live. To so slovenske osebnosti iz javnega in poslovnega življenja ter priznani glasbeni ustvarjalci: direktor marketinga Telekoma Slovenije Samo Ošina, pevka Darja Švajger, urednik revije Finance Trendi Aleš Čakš, Kvartet Feguš, TV-voditeljica Anja Križnik Tomažin, skladatelj in dirigent Mojmir Sepe, operni pevec Janez Lotrič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon Žiga Vavpotič in Maria Anselmi, generalna direktorica podjetja Bisnode Slovenija.

Tokrat v ospredju mlada violinistka Aneja Šoštarič To soboto bo od dobrodelnih Ambasadorjev Met HD Live iz rok direktorja marketinga Telekoma Slovenije Sama Ošine dobila glasbilo mlada violinistka Aneja Šoštarič. Po besedah Ošine so pri Telekomu Slovenije ponosni, da sta tako prestižna inštitucija, kot je Metropolitanska opera, in visokotehnološka znamka SiOL vzpostavila visokoločljivostno vez v projektu MET HD Live. "SiOL tako ni samo ponudnik najkakovostnejših storitev, ampak tudi pokrovitelj izjemnega kulturnega projekta na področju vrhunske umetnosti in letos tudi dobrodelnosti. Kot ambasador MET HD Live bom spodbujal metropolitanski duh in s posebno častjo ter visokimi pričakovanji predal glasbilo Aneji, ki sanja glasbo in živi zanjo."

Ne spreglejte