SiolNET. Trendi Potovanja
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Parizu želijo prepovedati oddajanje stanovanj prek platforme Airbnb

0,05

termometer

Pariz
Foto: Thinkstock

Pariški mestni svetnik, zadolžen za stanovanjsko politiko, Ian Brossat je napovedal predlog, s katerim bi mesto prepovedalo kratkotrajno oddajo stanovanj prek spletnih platform, kot je Airbnb. Meni namreč, da tovrstni ponudniki iz središča francoske prestolnice odganjajo domačine.

Brossat je pojasnil, da si bo prizadeval tudi za prepoved nakupa sekundarnega stanovanja v Parizu. Takšni ukrepi so po njegovi oceni potrebni, če želijo preprečiti, da bi Pariz postal "muzej na prostem".

"V enem od štirih nastanitvenih objektov ne stanujejo več Parižani," je dejal Brossat, ki bo po pričakovanjih prihodnje leto v imenu komunistične stranke kandidiral na evropskih parlamentarnih volitvah. 

Kratkotrajne oddaje stanovanj turistom želi mestni svetnik preprečiti v prvih štirih četrtih Pariza, kjer domujejo nekatere od največjih znamenitosti, tudi katedrala Notre Dame in muzej Louvre.

Ljubljana, Ljubljanica, Tromostovje Posel danes Se oddajanje stanovanj prek Airbnbja še splača?

"Ali želimo, da je Pariz mesto, ki si ga lahko privošči srednji sloj, ali želimo postati igrišče, kjer se lahko igrajo savdski in ameriški milijarderji," se sprašuje Brossat.

Brossat je opozoril, da bodo brez ukrepanja domačini izginili iz Pariza. Obeta se padec števila prebivalcev, trgovine s hrano pa se bodo spremenile v butike z oblačili ali spominki, je izpostavil. Računa, da bodo ukrepi del spremenjene stanovanjske zakonodaje, ki se je bodo v Franciji lotili to jesen.

Airbnb Posel danes Furs izrekel za dobrih 36 tisoč evrov kazni #Airbnb

Administracija pariške županje Anne Hidalgo se je sicer platforme Airbnb že lotila z nekaterimi ukrepi. Med drugim se morajo ponudniki stanovanj prijaviti mestnim organom, stanovanje pa lahko oddajajo največ 120 noči na leto.

Trump Tower Dom Preurejena Trumpova hiša iz otroštva na Airbnbju #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin