Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Cerkno

Petek, 22. 7. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

V Cerknem uspešno gradijo celoletni turizem

Oglasno sporočilo

Cerkno, ki je ena izmed najbolj znanih destinacij za preživljanje zimskega dopusta, postaja vedno bolj prepoznavna poletna destinacija.

Ne glede na to, da se v Cerkno resortu že pospešeno pripravljajo na zimsko sezono, pa v teh poletnih mesecih aktivno dopolnjujejo ponudbo in s tem gradijo trajnostni celoletni turizem.

Svoje aktivnosti v Cerkno resortu pospešeno usmerjajo v razvoj poletnega turizma, kar se odraža v dobri zasedenosti vseh nastanitvenih objektov. Lani zgrajeni Bike & fun park Cerkno privablja številne domače in tuje turiste, letos pa mu namenjajo še več pozornosti. Že tako bogati ponudbi parka, ki je sestavljena iz vrhunsko urejenih prog v bike parku, lokostrelskega poligona, igrišč za mini nogomet, badminton in piknik prostorov, so letos dodali številne novosti in tako naredili enega izmed najboljših parkov v regiji.

 | Foto:

Največjo pridobitev letošnjega leta je težko izpostaviti, saj je vsaka zase unikatna in ponuja vrhunsko izkušnjo vsakemu obiskovalcu. V Bike & fun parku boste lahko od letos dalje tudi supali na umetnem jezeru na 1300 metrih nadmorske višine, najeli kolo za bike park, igrali odbojko na mivki, se sončili na cerkljanski poletni plaži in ne nazadnje lovili ribe v majhnem jezeru ter hkrati občudovali Alpe, ki jim kraljuje Triglav.

Po številnih porabljenih kalorijah v parku se boste lahko okrepčali v idilični restavraciji Alpska perla, ki stoji na vrhu Črnega vrha nad Cerknim. Bogata ponudba jedi ne bo razočarala še tako zahtevnega gurmana. Velik poudarek je na lokalnih specialitetah iz lokalnih sestavin, ko pa boste že v restavraciji, morate nujno prositi prijazno osebje, da vam razkažejo luksuzne apartmaje in svet savn, kjer se boste lahko razvajali.

 | Foto:

V bližino restavracije Alpska perla lahko med tednom pridete z avtom, ob koncih tedna pa se lahko do vrha zapeljete z eno izmed najsodobnejših šestsedežnic v Sloveniji.

V dolini v Hotelu Cerkno pa vas bo pričakalo prijazno hotelsko osebje. Svetovali vam bodo o številnih aktivnostih, zaradi katerih si boste želeli podaljšati svoj dopust na Cerkljanskem.

Cerkljanska regija ni bogata zgolj z vidika naravnih danosti, temveč se ponaša tudi z zavidljivo kulturno dediščino. V času svojega oddiha si boste lahko ogledali Cerkljanski muzej, kjer boste spoznali laufarje, znamenite pustne like, obiskali partizansko bolnico Franja, arheološki park Divje babe z najstarejšim glasbilom na svetu, spregledati pa ne smete niti inovativnega Gozdnega selfnessa.

 | Foto:

Številne označene pešpoti vas bodo vodile po okoliških hribih in vaseh, podali pa se boste lahko tudi na Porezen, Blegoš ali Kojco. Urejena so tudi tri teniška igrišča, kjer boste lahko vihteli lopar. Utrujene noge boste lahko spočili v pokritem plavalnem bazenu ali se razvajali v savnah oziroma masažah v Centru zdravja in lepote.

Hotelu Cerkno se je nedavno pridružil kulinarični mojster Tomaž Škvarč Lisjak (zmagovalec oddaje Gostilne išče šefa 2015), ki skrbi, da iz kuhinje prihaja vrhunska hrana.

Cerkljansko s Cerkno resortom na čelu se počasi, a vztrajno vse bolj pojavlja na turističnih zemljevidih kot varno in neodkrito gorsko središče predvsem v tujini.

 | Foto:

Ne spreglejte