Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
15.36

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

#dopustujdoma Podravska #dopustujdoma #dopustujdoma Biseri Slovenije Na dopustu Štajerska turizem top gostilne

Sreda, 23. 8. 2017, 15.36

3 leta, 11 mesecev

Mali vodnik po Mariboru za lačne in žejne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Maribor | Foto Nikola Jurišič (www.slovenia.info)

Foto: Nikola Jurišič (www.slovenia.info)

Po nogometnem slavju v Ljudskem vrtu smo Maribor pod drobnogled vzeli tudi turistično in zbrali nujne podatke o tem, kje boste v mestu pod Pohorjem najbolje jedli in, saj gre ne nazadnje za Štajersko, pili.

Če je Maribor v nogometu trenutno najuspešnejše slovensko mesto, ga v gostinski ponudbi na prvo mesto še ne moremo postaviti. Nedvomno pa je med tistimi slovenskimi kraji, ki so na tem področju v zadnjih letih najbolj napredovali. V mestu je nekaj izjemnih, če ne kar vrhunskih restavracij, med katerimi velja omeniti odštekanega Maka in vzorno šolsko restavracijo Sedem, najboljši pa je še vedno Rožmarin, ki smo ga na prvo mesto postavili tudi na pred kratkim objavljeni lestvici najboljših gostiln Štajerske in Prekmurja.

Ocena gostilne. Rožmarin | Foto: Miha First Foto: Miha First

Gre za lokal, ki je, roko na srce, Maribor postavil na slovenski kulinarični zemljevid. Danes skrbijo za praktično vse okuse, saj so restavraciji dodali top picerijo in nazadnje še steakhouse, njihov bar z izjemno založeno vinoteko pa je ob koncih tedna obvezna postaja za vse, ki so željni nočne zabave.

 

A post shared by Tanja Koban (@tanchi23) on

Najbolj živahna ulica v Mariboru? Poštna.

Nedaleč stran od Rožmarina naletite na navezavo Glavni trg - Poštna ulica, gostinsko še bolj pester kot. Tam je Rožmarinov oče letos odprl še gostilno Maribor, ki združuje pivnico - ta se lahko ob pivu pohvali tudi z izjemno izbiro viskijev - in ponudbo tradicionalne slovenske, pravzaprav štajerske hrane od ocvirkov in zaseke do goveje juhe, pohane kure in jabolčnega zavitka.

Gre za lokacijo, ki je, kot omenjeno, obilno posejana z zanimivimi lokali - od bistrojskega Fuda in Italijanov v Bella Italia do simpatičnih kavarn in legendarnega puba Patrick's, pa tudi bližnje vietnamske restavracije na Koroški cesti. Ko domači klub igra pomembne tekme, kot je bila torkova, pa vsa Poštna ulica postane dnevna soba, v kateri se navija ob velikem platnu.

 

A post shared by @yuiset76 on

Mleto meso od čevapčičev do burgerjev

In če se vrnemo h gostilnam - na Poštni ne bodo lačni ostali niti ljubitelji balkanske kulinarike, eno od hišnih številk namreč zaseda Baščaršija s svojimi bosanskimi specialitetami, za najznamenitejšo "roštilj" lokacijo v Mariboru pa potegnite do Lenta, v Gril Ranca s slovitimi lepinjami, ki jih napolnijo s čevapčiči ali pleskavico.

Na Lentu prav tako velja omeniti še eno lokacijo, kjer stavijo na mleto meso, a na nekoliko drugačen način - v burgerjih. Jack & Joe steak and burger club se, kot že ime pove, ukvarja predvsem s stejki in burgerji, čeprav jih na jedilniku zanese tudi v mehiško in azijsko hrano - verjetno so tudi zato praviloma nabito polni.

 

A post shared by PATRIKLONČARIĆ (@patrik_loncaric) on

Kaj bi bil Maribor brez vina?

In ko že omenjamo mednarodno kuhinjo - letos je svojo mariborsko izpostavo pod hotelom Slavija dobila tudi najbolj vroča ljubljanska picerija Verace. Pri sosednjih vratih se morajo medtem nujno oglasiti vsi ljubitelji štajerskih vin in tudi tisti, ki bodo to šele postali. Tam ima namreč svojo vinoteko jareninska klet Dveri Pax - ob vseh svojih vinih prodajajo tudi druga štajerska imena, prav tako se najde marsikaj za pod zob.

 

A post shared by EINZ KREATIVBÜRO ® (@einz.at) on

Za še popolnejši pregled podravskih vinarjev se odpravite na Lent do najbolj znane Mariborčanke - najstarejše trte na svetu - in si v Hiši Stare trte privoščite vodeno degustacijo vin. Mimogrede - ta konec tedna bo tam še posebej veselo, pred staro trto bodo namreč v petek postavljali klopotec.


Oglejte si:

 

 

Ne spreglejte