Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

politiki

Četrtek, 30. 1. 2014, 20.18

8 let

Ljubezenske afere politikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Številni politiki bodo javnosti bolj ostali v spominu po svojih ljubezenskih aferah, za katere je izvedela javnost, kot pa političnih dejanjih. Kaj imajo, da so tako privlačni?

Politiki so slavni, vplivni, imajo moč in denar, videz in leta pa očitno niso tako pomembni, da bi to odbijalo najrazličnejše ženske, pa naj bodo slavne, anonimne ali celo mladoletne. Spomnimo, John F. Kennedy je flirtal s fatalno Marilyn Monroe, François Mitterrand je imel s svojo dolgoletno ljubico hčer, Vladimir Putin naj bi se sestajal z ritmično gimnastičarko Alino Kabajevo ... Seznam se nadaljuje, mi pa smo pod drobnogled vzeli nekaj najbolj sočnih primerov politikov s seksualno afero.

François Hollande in Julie Gayet Zadnja afera, ki je razburila evropsko javnost, se je seveda dogajala v Franciji, kjer ni nič nenavadnega, če ima mož poleg žene še ljubico, je pa razlika, če je ta moški francoski predsednik, ki ga na zmenke z ljubico vozi telesni stražar z vespo, saj gre ne nazadnje tudi za davkoplačevalski denar. Po razkritju, da predsednik ljubimka s čedno igralko Julie Gayet, ki naj bi bila celo noseča, je Hollande časopisu Closer sicer zagrozil s tožbo, ni pa zanikal, da se videva z njo. Hollandova partnerica in prva dama Francije Valerie Trierweiler je ob tem doživela takšen šok, da so jo morali hospitalizirati, zdaj pa je Hollande tudi javno izjavil, da je njuno razmerje preteklost. Ali se bo v Elizejsko palačo vselila Julie, ni znano, saj temu nasprotujejo tako Hollandovi svetovalci kot javno mnenje. Mimogrede – tudi Valerie je Hollanda brez slabe vesti prevzela njegovi prejšnji partnerici Ségolène Royal, s katero ima francoski predsednik štiri otroke.

Nicolas Sarkozy in Carla Bruni Ko smo že pri Franciji, ne moremo spregledati velike ljubezni, ki se je razplamenela med Carlo in Sarkozyjem, ko sta se novembra 2007 spoznala v Elizejski palači, kamor je predsednik povabil na večerjo nekaj francoskih umetnikov. Ni bilo pomembno, da je Carla 13 let mlajša, da je nekdanja manekenka in da je Sarkozy ločen šele en mesec, poročila sta se februarja 2008 in leta 2011 dobila hčerko Guilio. Za Carlo je bila to prva poroka, za Nicolasa pa tretja.

Silvio Berlusconi in Ruby Rubacuori Nobena skrivnost ni, da je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi velik ljubitelj žensk, a zakonski jarem ga ni oviral, da ne bi organiziral divjih zabav "bunga bunga" z mladoletnicami. Med gostjami je najbolj izstopala Ruby, maroška plesalka s pravim imenom Karima El-Mahroug, Berlusconi ji je vse njene seksualne usluge bogato plačal. Morda to sploh ne bi bilo sporno, če ne bi bila Ruby stara 17 let, kar pomeni, da je Silvio zagrešil kaznivo dejanje, sodišče pa mu je zanj izreklo sedem let zapora, ker naj bi šlo za mladoletno prostitucijo in zlorabo položaja. Berlusconi se je seveda pritožil. Medtem ko ima sam še naprej težave s sodišči, je Ruby že postala srečna mamica in je pustila preteklost za seboj.

Bill Clinton in Monica Lewinsky Eden od najbolj razvpitih seksualnih škandalov novejše dobe pripada Billu Clintonu in Monici Lewinsky, ki sta imela razmerje konec devetdesetih let prejšnjega stoletja. Bill je bil takrat še ameriški predsednik, Monica pa pripravnica v Beli hiši, ki je svojo pripadnost domovini dokazala kar na kolenih. Čeprav je Bill sprva zanikal kakršen koli spolni odnos z Monico, so imeli preiskovalci preveč čvrste dokaze, da bi mu lahko verjeli: imeli so posnetke Monicinih pogovorov s prijateljicami, v katerih razlaga o svojem razmerju z Billom, imeli so njeno modro obleko, na kateri so našli ostanke Billove semenske tekočine, in pričevanje Monice, ki je trdila, da je Bill v njeno nožnico vtaknil cigaro. Clinton je ob vsem tem klonil in priznal "neprimeren odnos" z Monico, vseeno pa je imel brezpogojno podporo žene Hillary Clinton, ki ga tudi po tem ni zapustila.

Ne spreglejte