Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2018,
14.58

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Vsebino omogoča CCC
gležnjarji čevlji Brigita Potočki CCC advertorial

Natisni članek

Torek, 23. 10. 2018, 14.58

5 mesecev, 2 tedna

To so top modne kombinacije te jeseni

Vsebino omogoča CCC

Tudi letošnja modna jesen bo v znamenju vintage in toplih rjavih odtenkih. Bo pa tudi samosvoja in barvita. Kako se znajti v takšni raznolikosti slogov, smo vprašali Brigito Potočki, modno strokovnjakinjo, ki bo eni izmed vas pomagala pri stilski preobrazbi.

Foto: Anže Šestovič  | Foto: Foto: Anže Šestovič Brigita Potočki je ena prvih slovenskih blogerk, ki je svoje prve zapise začela objavljati v obliki nekakšnega modnega dnevnika. Danes njeni blogi veljajo za prvovrsten modni navdih. Njen okus je prava mešanica avantgarde in klasične elegance. S svojimi stajlingi rada izstopa in pušča poseben pečat. Je prava trendsetterka, ki nadvse uživa v raznovrstnosti, ki jo ponuja svetovna moda.

Poleg pisanja blogov se Brigita ukvarja z modnim svetovanjem in izposojo oblačil, pomaga pa tudi pri urejanju garderobe in nakupovanju. In prav ona bo glavna akterka pri stilski preobrazbi, ki jo bo prejela nagrajenka našega velikega modnega natečaja. Prijavite se TUKAJ.

Z Brigito smo se zapletli v zanimiv modni pogovor in skupaj z njo odkrivali male skrivnosti popolnega jesenskega outfita. Skupaj smo rušili tudi največje mite v oblačenju in dokončno potrdili, da ženska potrebuje vsaj tri različne torbice na sezono.

Foto: Anže Šestovič  | Foto: Foto: Anže Šestovič Kaj vas pri letošnjih modnih smernicah najbolj navdušuje?

Navdušuje me raznolikost stilov in to, da se moda vrača. Da lahko danes nosim nekaj, kar sem nosila v srednji šoli, recimo kolesarske hlače (smeh, op. p.). Ne šalim se, ogromno je kosov, ki me spominjajo na modo iz mojih srednješolskih ali celo osnovnošolskih let. Prav danes sem imela na sebi pulover, ki je skoraj popolna kopija tistega, ki mi ga je pred mnogo leti spletla mama. In to je prav zabavno! Po drugi strani pa je to dokaz, da se staram (smeh, op. p.). Skratka, letošnji trendi so zabavni in nostalgični obenem.

Kateri barvni toni so letos obvezni?

Rjava barva v vseh odtenkih, ki se vrača iz sedemdesetih, pa tudi rožnata v vseh odtenkih ter seveda lila, rumena in srebrna.

Kako sami dojemate na novo odkrito ljubezen do vintage sloga?

Vintage se vedno znova vrača ali, bolje rečeno, ostaja na svojem piedestalu. Modni oblikovalci vedno iščejo navdih v modi preteklih desetletij. Tudi sama imam rada vintage kose, ker se jih da odlično kombinirati z novimi trendi. Letos se recimo vrača vzorec, ki spominja na rute in je bil v osemdesetih značilen za modno hišo Versace. Prav tako obleko sem pred časom kupila v vintage trgovini in letos mi bo prišla prav. Tako kot tudi vse preostalo, kar spominja na modo osemdesetih in devetdesetih.

Kateri kosi vas letos najbolj navdušujejo?

Pravzaprav samo en kos: kavbojski škornji. Ti so se letos vrnili v velikem slogu in me spomnili na mojo veliko željo, ki izhaja še iz srednješolskih dni, namreč imeti originalne kavbojske škornje. Vedno sem si jih želela, a so bili zame cenovno nedosegljivi. Letos pa si jih morda končno privoščim.

Foto: Anže Šestovič  | Foto: Foto: Anže Šestovič

Pomemben poudarek je letos tudi na čevljih – zdi se, kot da je letošnja sezona podrejena gležnjarjem. Se motim?

Drži, gležnjarji so vsestransko uporabna obutev, ki se lahko kombinira na sto načinov, in letos doživljajo svoj preporod. Osebno imam od vsega jeseni oziroma pozimi najraje prav gležnjarje. Lahko jih nosim k hlačam in krilom, za večerno ali dnevno priložnost. Imam jih res veliko, v različnih barvah, večinoma z višjo peto, saj se mi zdi, da gležnjarji brez pete niso za nizke postave. Lani sem prisegala na koničaste srebrne gležnjarje, letos pa bodo v ospredju beli.

Na kakšen način sami izbirate obutev, ki jo boste kombinirali s svojimi stajlingi?

Obutev je osrednji element mojih oprav in njim je podrejeno vse preostalo. Se pravi, da obutev izbiram glede na to, kaj imam oblečeno. Praviloma točno vem, kateri čevlji grejo h kateremu stajlingu iz moje omare. Ko najdem čevlje, ki se ujemajo s tistim, kar imam oblečeno, te večinoma vedno kombiniram z istimi kosi. Potem pa imam še dva ali tri pare čevljev, ki jih lahko kombiniram z vsem. To so bele superge, gležnjarji s sponkami in čevlji na vezalke z debelim podplatom. Ti me rešujejo, ko je zunaj slabo vreme ali kadar noge ne prenesejo več pet.

Foto: Anže Šestovič  | Foto: Foto: Anže Šestovič

Ali pete še vedno veljajo za sinonim elegance ali smo elegantni tudi z recimo bulerji ali bolj športnimi modeli čevljev?

Ne, v bulerjih in športnih čevljih ne bomo nikoli elegantni. Žal. To pa ne pomeni, da ne podpiram tega trenda. Tudi sama pogosto obujem superge poleg krila ali romantične obleke in celo h kostimu. A eleganco lahko dajo samo čevlji z visoko peto.

S čim smemo ali ne smemo kombinirati gležnjarjev?

Lahko jih kombiniramo z vsem. Pazimo le na razmerje med višino gležnjarjev in dolžino hlač ali krila, ki ga nosimo zraven. Če so gležnjarji nižji, je dobro, da se vidi nekaj kože, če so višji, hlače lahko zatlačimo vanje. Pomembna je tudi dolžina krila, in sicer je h gležnjarjem najbolje nositi krilo, ki sega ali nad kolena ali pa nekje do meč oziroma vsaj deset centimetrov pod kolena. Ženskam z nižjo postavo nizkih gležnjarjev brez pete ne priporočam, saj optično skrajšajo noge. Najprimernejši so gležnjarji, ki imajo vsaj petcentimetrsko petko.

Večna dilema pri stiliranju je pravilno kombiniranje barv. Obstaja tukaj kakšno pravilo? Kako nosimo na primer rjave, črne ali celo rdeče čevlje?

Tukaj ni nekega posebnega pravila. Če ste oblečeni v nekaj različnih barv, so lahko čevlji v eni od teh barv. Recimo, da nosite rožasto krilo, ki vsebuje zelene, rdeče, modre in rumene cvetlice. Torej lahko zraven obujete čevlje v katerikoli od omenjenih barv ali pa se odločite za klasične črne oziroma rjave, odvisno od osnove vaše oprave. Rdeči čevlji se ujemajo z rožnato, oranžno, črno in belo, vsemi nevtralnimi toni in mornarsko modro. So popoln modni dodatek, ki odlično popestri manj formalno oziroma bolj športno opravo. Pazimo le, da jih ne kombiniramo z zelo kričečimi oblačili. Tudi enobarvna, monokromatska kombinacija rdečih čevljev z rdečo opravo je popolnoma sprejemljiva.

Foto: Anže Šestovič  | Foto: Foto: Anže Šestovič

Kako pa je pri izbiri torbic? Obstaja kakšno vodilo pri kupovanju in izbiranju torbice?

Letos se spet vse vrti okoli rjavih torbic. Ta barva je bila v zadnjem času pri tem modnem dodatku kar malo zapostavljena, v tej sezoni pa boste s torbico v kateremkoli odtenku rjave ali kombinaciji teh videti zelo šik. Torbice seveda izbiramo glede na priložnost. Za zvečer obvezno majhna torbica, za čez dan tako velika, da bo služila svojemu namenu in shranila vse, kar potrebujemo. Sicer pa so to sezono spet v modi velike, shopper torbe in seveda tudi torbice za okoli pasu, ki niso najbolj praktične za v službo in so bolj modni dodatek, ki je lahko odlična zamenjava pasu.

Koliko torbic bi morala vsaka ženska imeti v svoji omari?

Načeloma bi bile dovolj tri na sezono, se pravi ena dnevna, ena za v službo in ena večerna. A ker ženske nikoli nismo zadovoljne z malim, predlagam, da imamo vsako od teh vsaj v dveh različnih barvah ali vzorcih.

Rušimo modne mite

Manjša ženska in velika torbica

Hm, na prvo žogo bi rekla ne, a če dobro razmislim, s tem ni nič narobe, če je vse preostalo v proporcih.

Visoka ženska in visoke pete

Če se spremljevalec strinja, ni ovir.

Beli čevlji tudi pozimi

Absolutno! Beli čevlji so letos obvezni in vremenske razmere prav nič ne vplivajo na to.

Manjša ženska in dolgo krilo

Da, da in še enkrat da. To, da ženske nizkih postav ne smejo nositi dolgih kril, je nekakšen stereotip, ki pa nikakor ne drži. Poglejte, kako fantastično dvojčici Olsen nosita in kombinirata dolga krila, čeprav sta nizkih postav. Paziti je treba le, da jih nosimo višje v pasu, ne na bokih. S tem namreč optično podaljšamo spodnji del oziroma noge. Pomagajo tudi visoke pete.

Superge in večerna obleka

Da, letos je to trend, ki smo ga že videli na rdečih preprogah, tako da vam, če se počutite dovolj pogumne za ta modni podvig, nihče ne more očitati modnega spodrsljaja.

Kako pravilno kombinirati top pet gležnjarjev te sezone?

Brigita je pogledala v svojo zelo priljubljeno trgovino CCC in izbrala pet gležnjarjev, ki nedvomno spadajo v top pet te sezone. Kako jih bo kombinirala?

CCC | Foto:

 

 

 

 

 

 

 

Nizke lakaste gležnjarje brez pete in s pentljo namesto vezalk kombinirajte s karirastimi hlačami tričetrtinske dolžine in toplim volnenim puloverjem.

CCC | Foto:

 

 

 

 

 

 

 

Elegantni žametni gležnjarji s srednje visoko peto v sivi barvi bodo odlično nadomestili klasične črne. Kombinirajte jih s plisiranim krilom ali kavbojkami tričetrtinske dolžine z asimetričnim robom.

CCC | Foto:

 

 

 

 

 

 

 

 

Gležnjarji z vezalkami, debelejšim narebrenim podplatom in široko peto so zelo praktični. Najbolje se ujamejo z romantičnimi daljšimi krili ali oblekami, pa tudi z oprijetimi kavbojkami, ki jih kombiniramo s krajšo jakno iz umetnega krzna.

CCC | Foto:

 

 

 

 

 

 

 

Koničasti gležnjarji s tanjšo visoko petko ne smejo manjkati v nobeni omari. Primerni so tudi za večerne priložnosti, kombiniramo pa jih glede na priložnost ali počutje z bolj elegantnimi kosi ali  usnjenimi hlačami in karirasto srajco, čez ramena pa vržemo plašč v vzorcu leoparda.

CCC | Foto:

 

 

 

 

 

 

 

Gležnjarje z vezalkami, ki spominjajo na viktorijanski stil, so nekateri modni oblikovalci že uvrstili v svoje kolekcije za to jesen in so za zdaj še dobro varovana skrivnost modnih navdušencev. A kot to velja za nove trende, bodo najverjetneje že kmalu postali obvezni, zato si jih omislite še pred drugimi in enkrat za spremembo vi narekujte modne smernice.

 

Foto: Jernej Jelen | Foto: Foto: Jernej Jelen Brigita obljublja: pomagala vam bo poiskati vaš modni slog!

Kaj čaka zmagovalko nagradnega natečaja?

Zmagovalko nagradnega natečaja čaka najzabavnejši dan v njenem življenju. Ne samo, da jo bomo uredili in oblekli tako, kot še ni bila nikoli, pač pa si bo na koncu lahko tudi izbrala torbico, ki bo najbolj ustrezala njenemu stilu.

Na kakšen način ji boste svetovali, da bo našla svoj lastni slog?

Povprašala jo bom po njenem načinu življenja, kaj dela v službi in kaj v prostem času. Katere so njene najljubše barve, česa ne bi ali ni nikoli oblekla in v katerem oblačilu se počuti najbolje. Določili pa bova tudi njen tip postave, to je namreč osnova, brez katere ne moreš najti svojega sloga.

Lahko napišete pet najpogostejših napak, ki jih pri nakupovanju oblačil in iskanju svojega lastnega sloga oblačenja delajo ženske?

Prva je nepoznavanje svoje postave. Ženske smo različnih oblik in glede na to, ali imamo postavo hruške, jabolka ali peščene ure, je treba izbirati tudi oblačila. Druga je nakupovanje oblačil, ki so nam všeč samo zato, ker so moderna, ali zato, ker ima to tudi prijateljica. Tretja je, da oblačil ne usklajujemo z obstoječo garderobo. Preden se odločimo za nakup kakšnega kosa oblačila, bi morale vedno preveriti, ali že imamo kaj podobnega v omari, in se šele na podlagi tega odločiti, ali nekaj potrebujemo ali ne. Četrta je, da oblačila kupujemo pod pritiskom, se pravi takrat, ko jih nujno potrebujemo. Na primer, ko smo povabljeni na zabavo, mi pa se šele dan ali dva prej lotimo nakupa oblačila, ki zahteva najmanj en teden priprav. In ne nazadnje napaka, ki jo ženske pogosto zagrešijo: oblačilu ne dajo priložnosti, ampak ga takoj zavrnejo, češ da jim to ne pristaja ali da česa takega ne bi nikoli oblekle.

Prijavite se na stilsko preobrazbo!

Prijave na nagradno igro so končane. Ime srečne izbranke bomo objavili v kratkem.

NAGRADA:

Stilska preobrazba z Brigito Potočki s čevlji in torbicami iz trgovine CCC.

Profesionalno ličenje

Studijsko fotografiranje

Nagrada ob koncu stilske preobrazbe: torbica iz trgovine CCC.

Ne spreglejte