Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 11.16

8 let

Očistite vaše telo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
So vam sonce, morska voda in veter dodobra izsušili in poškodovali kožo? Je vaša koža utrujena, suha, luskasta in potrebna preobrazbe?

Konec poletja je ravno pravi čas, ko morate poskrbeti za svojo kožo, očistiti sledi poletja in si nadeti svež in zdrav videz.

Pustite, da vaša koža zadiha – privoščite ji kakovosten piling. Njegov namen je odstraniti odmrle celice s površine kože in tako omogočiti aktivnim sestavinam v kremah, da prodrejo globlje vanjo.

Lahko se odpravite v kozmetični salon in tam pustite nekaj deset evrov ali pa si zdrav in kakovosten piling naredite kar doma. Predstavljamo vam več vrst pilingov, ki si jih lahko naredite doma.

Medeni piling: Če je vaša koža suha, si naredite preprost piling iz medu, limone in zdroba, ali pa namesto limone dodajte skuto. Več boste dodali zdroba, močnejše in učinkovitejše bo luščenje, ki je posledica trenja zrnc ob kožo.

Medu že od nekdaj pripisujejo zdravilno in mehčalno moč. Vsebuje minerale, vitamine in aminokisline, ki čistijo kožo in jo ščitijo pred bakterijami. Med tudi pomirja razdraženo kožo.

Oljni piling: Uporabljajte olivno olje, ki je bogatejše z vitamini. Uporabljate ga lahko v kombinaciji s soljo ali pa kot dodatek k drugim naravnim sestavinam, saj kožo pomirja in ji daje potrebno vlago in mehkobo. Tisti z zelo suho kožo ga zmesi dodajte nekoliko več.

Olje pospešuje celjenje ran in na kožo deluje blagodejno. Ščiti in neguje lase ter nohte, poleg tega pa jih tudi krepi in vlaži.

Solni piling: Sol je odlična sestavina za domači piling, saj vsebuje veliko mineralov pa še vedno jo imamo pri roki. Naredite si ga iz žlice medu, soli in olivnega olja. Pred uporabo med nekoliko segrejte, da se stopi. Sol z velikimi zrni je primerna za piling celotnega telesa, medtem ko mleto uporabljamo za obraz.

Tovrsten piling lahko uporabljate za vsak del telesa, priporočajo pa ga tudi za intimne predele, saj se dlačice tako ne bodo vraščale.

Piling prilagajajte občutljivosti vaše kože. Mastna koža potrebuje večkratno luščenje, pri suhi pa je en piling na 14 dni dovolj. Redna uporaba pilingov je priporočljiva po 30 letu, ko se naravni proces obnavljanja kože upočasni, rezultat tega pa je mnogokrat luskasta, pusta in utrujena koža.

Zmes z nežnimi gibi vtrite v kožo in jo nato z obilico mlačne vodo sperite. Koža bo tako postala vidno bolj gladka in sijoča.

Ne spreglejte