Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 10.52

8 let

Novoletna pravila stila – zanjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V grobem bi lahko novoletne zabave razdelili med zasebne in med tiste službene, pravila stila pa se med obema lahko zelo razlikujejo.

Izbor obleke

Ne glede na to, kako sproščeno in neobremenjeno dojemate novoletne zabave, so sprane kariraste srajce in razvlečeni puliji neprimerni. Na domači zabavi so pravila stila zelo sproščena, prevladujejo naj močne barve, divji vzorci in še bolj divji izrezi. Če se radi svetite kot jelka, naj bodo tudi oblačila prekrita z bleščicami, bolj umirjenim pa svetujemo kose s kovinskim pridihom, ki so lahko različnih barv. Najpogostejša napaka, ki jo ženske zagrešijo na službeni zabavi, je, da se pojavijo preveč seksi, s preglobokimi dekolteji in prekratkimi krili, kot da bi se hotele še zadnjič letos pokazati pred šefi. Veliko primernejša je mala črna oblekica (koktajl obleka), izberete pa lahko tudi obleko v kakšni drugi barvi – rdeča je še vedno sprejemljiva in nič predivja, za večji vtis pa boste poskrbeli z drugimi dodatki.

Obute mačke

Škornji, ki so premočeni do kolen, ne sodijo na nobeno zabavo (najstniki so izjema). Če že morate imeti škornje, naj imajo visoko peto, bulerji pa lahko počakajo na domačo zabavo. Svoj par salonarjev imate lahko vedno s seboj in se pred zabavo preobujete. Izbor obutve je veliko pomembnejši za na službeno zabavo, kjer so čevlji ob umirjeni obleki lahko zelo izrazit modni dodatek, bodisi zaradi barve (zlata, srebrna, vijolična, z bleščicami ...) bodisi zaradi oblike, višine petk ...

Pride ura, ko gre frizura

Najpomembnejše pri vsej zadevi je, da imate umite lase. Ja, sveže, sijoče in dišeče, potem šele oblikovane v pričesko, zaradi katere bodo vsi padli dol. Če greste na službeno zabavo, pri oblikovanju frizure obvezno uporabite sušilec za lase (surferski videz je pač za domače zabave), med sodelavci morate biti videti šik in elegantno. Za tiste, ki gredo radi do konca, pa namig: tudi barvna lasulja je lahko imeniten način, kako popestriti svoj videz.

Svečane lepotičke

Ličila so področje, kjer vam lahko v pripravah na novoletno zabavo, hitro zdrsne in videz "dragon queen" je tu. Seveda je kaj takega na domači zabavi morda celo zaželeno, zato si lahko daste duška z umetnimi trepalnicami, močno poudarjenimi ličnicami, bleščicami ... Svojo mejo si določite sami, a ne pozabite, da pust šele pride. Na službeni zabavi je pretiravanje z ličili neokusno, že za odtenek močnejša šminka bo dovolj, da naredite vtis, sicer pa sledite klasiki – torej tekoči puder za osnovo, senčenje vek in ličnic ... Najpomembneje je, da make up obnavljate, predvsem šminko, saj ni bolj groznega, kot je ženska, ki ji od vse šminke ostane le obroba okoli ustnic, in je videti, kot bi se pozabila namazati do konca.

Malenkosti, brez katerih ne gre

Nakit je gotovo na prvem mestu, diskretnost pa naj bo prvo pravilo, če si ne želite, da bi vas zamenjali z bleščečo jelko v kotu. Nakita naj predvsem ne bo preveč in naj bo uravnotežen – ogromni uhani, masivna ogrlica in šop rožljajočih zapestnic, pa morda še ura, ki ste jo dobili od moža, so preveč, veliko preveč. K mali črni obleki gre preprost in eleganten kos nakita, kot so, recimo, lepi uhani, biserna ogrlica ... Zasebno seveda z nakitom lahko pretiravate, kolikor hočete, a včasih ni praktično. Izjemno pomemben modni dodatek je parfum, s katerim se je sicer dovoljeno "polivati", ni pa najbolj uvidevno do drugih, sploh kadar se zraven streže hrana. Tudi torbice so posebno poglavje – velike poštarske torbe, pa če so še tako in, ustvarjajo gnečo in zakrijejo ves trud, ki ste ga vlagali v obleko, frizuro ... Torbica naj bo majhna, le malo večja od denarnice, vanjo naj grejo šminka, mobitel in ... kondom?

Ne spreglejte