Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Estetska klinika d.o.o.

Natisni članek

Ajda Sitar advertorial depilacija laser

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 8.00

2 meseca, 1 teden

Kdaj je pravi čas za gladko kožo?

Vsebino omogoča Estetska klinika d.o.o.
Estetika SKIN

Ženski lepotni ideal je gladka koža brez neželenih dlačic. Pri odstranjevanju dlačic imamo na voljo kar nekaj načinov, a niso vsi tako dolgoročni, kot je lasersko odstranjevanje.

Le brezhibno urejene lahko samozavestno zakorakamo v poletje. In čeprav so poletni meseci še daleč, je prav zdaj idealen čas za to, da obiščemo vrhunske strokovnjake za lepotne tretmaje.

Za popolnoma negovan videz poskrbimo s pravilno nego kože, s pitjem zadostnih količin vode in gibanjem na svežem zraku, pri tem pa ne pozabimo na obvezno zaščito pred soncem, ki nam ob čezmernem izpostavljanju lahko naredi veliko škode. Leta in naš življenjski slog pa se ne poznajo le na obrazu, izdajajo jih tudi naše roke, zato redno skrbimo za kožo na rokah in lepe nohte. Obiski pri pedikerki so sploh pred poletjem naša stalnica, seveda pa sodobna, urejena ženska največ pozornosti gotovo namenja depilaciji.

S čezmerno poraščenostjo ima večina žensk precej opravka. Skrb za lepo in gladko kožo nam lahko vzame ogromno časa, če se tega lotevamo v domači kopalnici in če nismo vešči vseh postopkov. Noben poskus – od depilacijskih krem, britja, voskanja do različnih trakov – pa ni tako dolgoročen kot odstranjevanje dlačic z laserjem.

Kako na dlačice deluje laser?

Estetika SKIN | Foto: Preprosto, a učinkovito: laser z visoko koncentrirano energijo doseže dlačne mešičke in jih ob sproščanju energije uniči.

Hitri prvi rezultati: po terapiji nam v roku enega do treh tednov nekatere dlake odpadejo in včasih že po enkratnem obisku lahko opazimo, da jih nazaj zraste bistveno manj. Po vsaki terapiji je število dlačic manjše.

Ujeti vse dlačice: postopek moramo ponavljati, ker laser lahko deluje le na tiste dlačice, ki tisti trenutek aktivno rastejo oziroma so v anageni fazi.

Za svetle in temne: najbolje deluje na debelih in temnih dlakah na svetli koži. Laserska energija namreč deluje na pigment v dlaki. Če imate temnejšo polt, lahko visoko usposobljen strokovnjak z vrhunsko napravo odstranjuje dlačice tudi pri vas. Za to so seveda potrebni napredni laserji priznanih blagovnih znamk z različnimi valovnimi dolžinami.

Dolgoročno: za dolgotrajno odstranitev dlak je treba opraviti od pet do osem laserskih terapij, med posameznimi tretmaji pa mora miniti od štiri do deset tednov. Število tretmajev je odvisno od lokacije poraščenosti.

Enkrat letno: za uživanje v gladki koži strokovnjaki svetujejo eno lasersko terapijo na leto.

Ajda Sitar SKIN | Foto: NAROČITE SE.

V Estetiki SKIN lasersko depilacijo prilagodijo vsakemu posamezniku, zato je prvi posvet brezplačen.

Pri prvem posvetu naredijo individualni načrt, ki vsebuje število pričakovanih obiskov in potrebnih premorov med njimi. Prav tako določijo najprimernejši laser za vsak tip kože.

 

Celostno svetovanje za lep videz

Katja in Samo Gorenšek sta specialista dermatovenerologije in estetska dermatologa, ki svojim pacientom v estetski kliniki SKIN pomagata do izboljšanega videza in lepše kože. Redno se izobražujeta v tujini, kjer sledita predvsem trendom novih tehnik pomlajevanja, ki prinašajo čim bolj naraven rezultat, in drugim sodobnim trendom v medicini. | Foto: Katja in Samo Gorenšek sta specialista dermatovenerologije in estetska dermatologa, ki svojim pacientom v estetski kliniki SKIN pomagata do izboljšanega videza in lepše kože. Redno se izobražujeta v tujini, kjer sledita predvsem trendom novih tehnik pomlajevanja, ki prinašajo čim bolj naraven rezultat, in drugim sodobnim trendom v medicini.

Estetika SKIN je vrhunska estetska klinika, kjer se ukvarjajo predvsem z estetskimi posegi, estetsko dermatologijo in laserskimi terapijami. Katja in Samo Gorenšek, ki kliniko vodita, se v tujini redno izobražujeta o vseh novostih v estetiki. Tako lahko svojim strankam ponudita vrsto sodobnih estetskih posegov s čim bolj naravnim rezultatom. Ob tem pa predajata svoje znanje o dermalnih polnilih zdravnikom tudi na kongresih po svetu.

V Estetiki SKIN vam celostno svetujejo, kako do lepšega videza in čudovite kože.

Prednosti laserskega odstranjevanja dlačic

Ajda Sitar SKIN | Foto: Ko se bomo odločile za lasersko odstranjevanje dlačic, bomo navdušene ugotovile, da za urejen videz ne porabimo več ogromno časa.

Z laserjem odstranjujemo dlake na nogah, v predelu pazduh, bikinija, na obrazu in hrbtu.

Z vsakim laserskim pulzom laser naenkrat deluje na večje območje dlak. Lasersko odstranjevanje dlak v predelu pazduh traja približno 20 minut.

Po postopku se lahko normalno vrnemo na delo, saj dobri laserji praviloma ne poškodujejo povrhnjice kože, navadno je za kratek čas lahko prisotna le blaga rdečina. Drugače kot pri britju, ko dlako odrežemo na ravni kože, pri laserju ne prihaja do vraščanja dlačic, ki se pogosto vnamejo.

Postopek je hiter. Med posegom laserske depilacije lahko sicer čutimo pekoč občutek na mestu delovanja laserskega žarka. Bolečina je občutno manjša, če ima naprava ustrezno in dobro hlajenje, kar je ena najpomembnejših lastnosti odličnega laserja.

Zadnji napotki pred posegom

depilacija | Foto:

Pred prvo lasersko terapijo: nujen je pogovor z zdravnikom. Določen tip poraščenosti je lahko znak še neprepoznane bolezni ali pa nastane kot stranski učinek zdravil. Pred posegom je treba pregledati tudi vse kožne lezije in znamenja na območju, na katerem bi se radi znebili dlačic, ter jih ustrezno zaščititi. Če zdravnik ob tem odkrije karkoli, kar bi lahko bilo nevarno, opravi nadaljnji pregled.

Štiri tedne pred posegom: ne smemo se izpostavljati sončnim žarkom, saj koža ne sme biti porjavela. Uporabljajmo kreme z visokim zaščitnim faktorjem (vsaj SPF 30).

Tri tedne pred posegom: dlak ne smete puliti ali voskati, lahko jih le brijete.

Ajda Sitar: uspeh že po prvem posegu

Za Estetiko SKIN se je odločila tudi priznana slovenska modna blogerka Ajda Sitar, ki je s postopkom laserske terapije več kot zadovoljna: "Po prvem tretmaju lahko potrdim, da je postopek skoraj neboleč. Vsekakor občutno manj kot voskanje. Po lastni oceni sem že po prvem tretmaju izgubila skoraj polovico dlačic v predelu bikinija in slabo polovico pod pazduho."

Kaj moramo upoštevati, da bo postopek varen

Zaupanja vredna klinika: čeprav je lasersko odstranjevanje dlačic neinvaziven tretma, vseeno pomeni manjši poseg v telo, zato je najbolje da izvajanje tega postopka zaupamo medicinskemu osebju v dermatoloških ambulantah, ki uporabljajo vrhunske laserje. Z njihovo uporabo bodo stranski učinki manjši.

Lasersko odstranjevanje dlak je zelo učinkovito in s pravim osebjem v Estetiki SKIN tudi varno.

Vrhunske naprave in strokovno osebje: preden se odločimo za lasersko odstranjevanje dlak oziroma lasersko depilacijo, se pozanimajmo, s kakšnimi napravami postopek opravljajo in kdo ga bo opravil.

Večina stranskih učinkov je pri uporabi laserja prehodnih. V Estetiki SKIN uporabljajo močne, natančne in varne laserje – takšne kot strokovnjaki na prestižnih klinikah po svetu, tudi na Harley Streetu v Londonu in Peti aveniji v New Yorku.

NAROČITE SE.

Ne spreglejte