Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2013,
9.06

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katarina Mala sončenje

Torek, 6. 8. 2013, 9.06

2 leti, 10 mesecev

Katarina Mala: Sonce je kot tisoč nožev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Moje pravilo številka 1 je, da se ne sončim oziroma se sončim po 17. uri," je zapoved sončenja pevke Katarine Male.

"Ne verjamem v teorije, da je škodljivo sončenje samo med 12. in 15. uro, ker mislim, da je sonce mnogo močnejše," pravi Ljubljančanka. Sonce ne samo postara kože, ampak jo tudi poškoduje, pravi Katarina Mala, katere pravo ime je Katja Verderber, zato je prepričana, da je nega kože v poletnih mesecih izredno pomembna. Za svojo kožo redno skrbi, vse od nege obraza, ob kateri očisti pore, pa vse do pilingov.

Uporablja tudi vlažilne kreme za telo, predvsem na račun suhe kože. "Ne pretiravam pri izbiri," saj meni, da za dobro navlaženo kožo ni odvisna kakovost kreme, ampak dejstvo, da jo ustrezno navlažimo in zadosten vnos vode.

Zagorela koža je ranjena koža Zdaj uporablja zaščitni faktor 30 ali 40, na plaži pa se "skriva" pod senčnikom, saj je ugotovila, da sonce tudi sicer neprijetno vpliva nanjo. Pri tem omenja glavobole. "Ljudje, ki preživljajo na soncu cele dneve, so zame popolnoma nespametni in ne vedo, kako je to slabo. In pri vseh teh ženskah, ki jih vidimo danes, ki so zelo zgubane in postarane in imajo že popolnoma naravno zagorelo kožo, je koža v bistvu ranjena. Sonce je kot tisoč nožev," spregovori o nevarnostih sonca.

Po sončenju uporablja vlažilne kreme. Če jo kdaj sonce opeče, pije veliko magnezija in kalcija. "Predel poskušam ohladiti z aloe vero," predel pa nato prekrije, da bi ga obvarovala pred sončnimi žarki.

Priprava na čas, ko je avtomatično izpostavljena soncu Da svojo kožo pripravi na sončne žarke za razmere, ko ve, da bo avtomatično in neizogibno izpostavljena soncu, na primer, ko gre v Grčijo, jemlje braunemon, kapsule za porjavelo polt. Ugotovila je namreč, da je to edina zaščita, ki pomaga ob močnem soncu, ko je človek naravno izpostavljen soncu in ne more paziti na svojo kožo.

Pevka, ki je pred kratkim predstavila poletno obarvan komad Znucana, prisega na naraven način čiščenja kože in naravni videz. Ena od znanih Slovenk, ki so pred našim objektivom pozirale brez ličil, poleg rednega čiščenja kože še redno tonira kožo s tonikom.

Ne spreglejte