Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2012,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Lagerfeld Adele

Petek, 10. 2. 2012, 16.56

8 let

Karl Lagerfeld je zaradi opazk o Adele postal tarča kritik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred dnevi je slavni modni oblikovalec Karl Lagerfeld izjavil, da je po njegovem mnenju britanska pevka Adele predebela. Zaradi tega se je Lagerfeld znašel pod drobnogledom medijev.

Svetovni mediji so namreč modnega oblikovalca skorajda linčali, saj so ga obtožili, da nima pravice govoriti, da je Adele predebela, ampak naj raje pogleda, kakšen je sam. Tako spletna stran Mail Online opisuje Lagerfelda kot odvratno človeško bitje, ki ga nihče ne želi srečati v kakšni zakotni uličici. Adele pa kot sijočo in mladostno 23-letno žensko, ki izžareva samozavest, poleg vsega pa je še uspešna na svojem področju, saj je svoja prva dva albuma prodala v 23,5 milijona kopijah.

Lagerfeld je znan po žaljenju ljudi Karl Lagerfeld, ki nosi smešno frizuro, črna očala pa so postala njegov zaščitni znak, ni bil prvič nesramen do drugih. Pred leti se je namreč pritoževal, da so britanske ženske občutno predebele, da bi nosile njegova oblačila, ki jih je oblikoval za verigo H&M. Pred dvema letoma je celo zagovarjal početje številnih manekenk, ki so se zaradi muh modnih oblikovalcev skoraj izstradale do smrti. Takrat se je celo pojavil na Radiu 4 in tiste, ki so želeli preprečiti stradanje mnogih manekenk, ozmerjal in jim zabrusil, da so debeli.

Znano je, da je tudi Lagerfeld sam obseden s telesno težo, za idealno postavo je žrtvoval tudi svoj obraz. Pred dvema letoma se je namreč kar 18 mesecev držal stroge diete, da bi lahko oblekel ozke kavbojke, ki jih tako obožuje. Zaradi nezdrave diete se je modni oblikovalec močno postaral, kar se je videlo predvsem na njegovem obrazu.

Adele nikoli ni želela izgledati kot manekenka Britanska pevka se je že odzvala na Lagerfeldove obtožbe in povedala: "Nikoli nisem želela biti manekenka, ali izgledati kot ena od njih. Mislim, da predstavljam večino žensk, na to pa sem zelo ponosna." Znano je, da Adele ljubi mamino kuho, zaradi tega se ne namerava spremeniti, četudi to ni po godu slavnemu oblikovalcu. Čez lužo Adelini oboževalci že pozivajo k bojkotu modne hiše Chanel, pri kateri je zaposlen Lagerfeld. Nad dogajanjem najverjetneje niti najmanj ne bi bila zadovoljna ustanoviteljica znamke Chanel Coco, ki je najraje oblikovala takšna oblačila, ki so ženskam ponujala tako udobje kot eleganco.

Ne spreglejte