Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2014,
18.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nohti

Sreda, 22. 1. 2014, 18.33

8 let

Babičini triki: nohte pilite le v eno smer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tokrat smo si pri babicah sposodili lepotne trike za nego nohtov.

Mehke in negovane roke ter lepi nohti so zaščitni znak urejene in samozavestne ženske. In čeprav je nekaj odvisno tudi od matere narave, pa lahko za nohte veliko naredimo tudi same. Redni obiski kozmetičark so sicer učinkovita rešitev, ki pa ima nekoliko slabše učinke na debelino denarnice. Za nohte lahko lepo poskrbimo kar doma, po nasvetih naših babic pa za to sploh ne potrebujemo kupa kozmetičnih pripomočkov.

Pravilno striženje in piljenje

Nohte moramo striči naravnost, pri čemer lok ob straneh blago ukrivimo, da se z ostrimi robovi ne bi zatikali v oblačila. Priporočljivo je tudi, da nohte pred striženjem namočite in zmehčate v topli vodi ali pa se striženja z ostrimi škarjicami ali ščipalko preprosto lotite po tuširanju. Nohte pilite od leve proti desni strani (ali obratno) in ne naprej in nazaj, saj tako vedno znova odpirate konice, zaradi česar se noht začne cepiti. Prav tako se izogibajte striženju obnohtne kožice, saj bi to lahko povzročilo neprijetne okužbe. Obnohtno kožico po tuširanju le nežno potisnite nazaj h korenu nohta.

Za belino in lesk v kuhinjo

Rumenkaste nohte, ki so lahko posledica kajenja, nepravilne nege ali glivic, lahko pobelite s ščetkanjem z belilno zobno pasto, zdrgnete pa jih lahko tudi z jabolčnim kisom ali sodo bikarbono. Beli madeži na nohtih so lahko znak pomanjkanja cinka v organizmu. To nohte oslabi in upočasni sintetiziranje proteinov, ki so zadolženi za njihovo čvrstost. Pomaga lahko uživanje mandljev, orehov, sončničnih semen in sezama. Povečajte tudi vir kalcija in cinka. Nohtom boste povrnili sijaj, če jih natrete z limoninim sokom, eden najstarejših trikov pa je nega z olivnim oljem, ki nohte navlaži in okrepi.

Ne skrivajte jih pod plastmi laka!

Ko z naravnimi nohti nismo zadovoljni, jih največkrat kar skrijemo pod debelo plastjo laka ali umetnimi nohti. Tudi nohti morajo dihati in z vsakodnevno uporabo laka jim to le otežujemo. Nohti so z uporabo cenenih lakov in agresivnih odstranjevalcev še bolj krhki in lomljivi, kar nas popelje v začaran krog. Poskusite nekaj dni brez kemije in namesto laka na nohte nanesite le olivno olje. Čeprav je sončno poletje še daleč, pa spomnimo, da nohti na soncu rastejo hitreje!

Ne spreglejte