Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2016,
14.43

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Gorenjka

Foto: Ana Kovač
Video: Dean Gostimirovič
 

Natisni članek

recepti čokolada advertorial

Sreda, 9. 3. 2016, 14.43

2 meseca, 1 teden

VIDEO: Tri torte iz slastne Gorenjka čokolade

Vsebino omogoča Gorenjka

Foto: Ana Kovač
Video: Dean Gostimirovič
 

Tri strastne kuharske blogerke, ena slastna sestavina. Urška, Nataša in Tina so spekle tri različne torte s čokolado. Kombinacije okusov vas bodo presenetile.

Trem kuharskim blogerkam smo zastavili poseben izziv: speči tri torte za babice in medicinske sestre iz ljubljanske porodnišnice.

Pri kreativnem kuharskem ustvarjanju so morale upoštevati samo eno pravilo: glavna zvezda in sestavina receptov naj bo jedilna čokolada Gorenjka Chef s 70 odstotki kakava.

S čokolado nikoli ne zgrešiš!

Čokolada je osnova pekovskih mojstrovin, zato so naše blogerke izziv sprejele z velikim navdušenjem.

"Čokolada ima pri moji peki kar pomembno vlogo, predvsem v zimskem času, ko ni toliko svežega sadja," nam je ob ustvarjanju svoje čokoladno-limetine torte povedala Tina Bolta, soustvarjalka bloga Bor mašina za punce. "S čokolado res lahko narediš veliko različnih stvari, odlična je tudi za dekoracijo. Čokolada nikakor ne sme manjkati v moji kuhinji."

Nataša Ravnikar, ustvarjalka bloga Pekoholik, čokolado v peki uporablja predvsem kot nadomestilo za sladkor. "Največkrat uporabim prav čokolado s 70 odstotki kakava. Všeč mi je tisti malo bolj grenak okus, ki ga zelo rada kombiniram s kokosom ali karamelo."

Urška Fartelj z bloga 220 stopinj poševno pa čokolado najraje uporablja pri sladkih kremah: "Ne maram želatine, zato v kreme vedno dodajam temno čokolado, ki kremo lepo strdi."

Od žensk za ženske

Zabavna peka je potekala v sproščenem vzdušju, kjer ni bilo čutiti prav nič tekmovalnosti. V kuhinji so hitro zaropotali lonci, kuhalnice in metlice in že po nekaj minutah je zadišalo po biskvitu. Vsem trem je bila naloga pri srcu predvsem zato, ker so vedele, da bodo s svojimi tortami posladkale dan ženskam, ki pri svojem delu tako nesebično in požrtvovalno skrbijo za dobro počutje novorojenčkov in njihovih mamic. In ker je marec mesec, ki je še posebej posvečen ženskam, je bila priložnost za obdarovanje še bolj na mestu.

Nagradna igra je končana!

Vaši glasovi so določili zmagovalno kombinacijo torte s čokolado Gorenjka Chef.

Največ glasov (50 odstotkov) je dobila čokoladno-malinova torta, drugo mesto si je prislužila čokoladno-limetina torta (28 odstotkov), na tretjem mestu pa je pristala čokoladno-kokosova torta.

Vse tri smo preizkusili tudi sami in z gotovostjo lahko trdimo, da je prav vsaka razred zase.

Čestitamo ustvarjalkam slastnih čokoladnih tort: Urški, Tini in Nataši!

 

Seznam nagrajencev, ki so glasovali za svoje favoritinje:

Martina Klemenak

Karin Savinek

Boris Šuber

Breda Leskovar

Mirjana Šubic

 

Patrik Vidic

Pavlina Cestnik

Urša Remškar

Bernarda Tajnšek

Marija Možina

 

Ne spreglejte