Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2016,
18.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

vino nogomet Euro 2016 Vinska reprezentanca Slovenije

Nedelja, 29. 5. 2016, 18.11

6 let, 6 mesecev

Slovenski vinarji slavili na evropskem prvenstvu v nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
vinska reprezentanca prvaki | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Slovenska vinska nogometna reprezentanca se z evropskega nogometnega prvenstva vinarjev vrača z najboljšim mogočim izkupičkom – naslovom prvaka.

Med slovenskimi vinarji ni le kup navdušenih nogometnih navijačev, ampak tudi kar nekaj odličnih igralcev. To so dokazali tudi ta konec tedna v Mainzu v Nemčiji, kjer so na evropskem nogometnem vinskem prvenstvu v napetem finalu z rezultatom 3:2 premagali domačine, vinsko reprezentanco Nemčije, in odnesli naslov najboljših v Evropi – dosežek, ki so ga po letih 2011 in 2012 zdaj ponovili že tretjič. 

Najmočnejša konkurenca do zdaj

"Konkurenca na letošnjem prvenstvu je bila izjemno močna, najmočnejša do zdaj," je po zmagi povedal Danilo Steyer, znani štajerski vinar, ki predseduje slovenski vinski reprezentanci. "Vse reprezentance so pomladile svoje vrste, tudi naša ni bila nobena izjema. Pozna se, da tudi veliko igralcev drugih reprezentanc z izjemo Švice aktivno igra nogomet. Igral se je kakovosten, dinamičen in gledljiv nogomet, ki je privabil zavidljivo število gledalcev, na velikem finalu se jih je zbralo več kot sedem tisoč," je povedal.

Vinska reprezentanca Slovenije ob svečanem prevzemu pokala evropskih prvakov. | Foto: Mediaspeed Vinska reprezentanca Slovenije ob svečanem prevzemu pokala evropskih prvakov. Foto: Mediaspeed

Naslednje evropsko prvenstvo bo v Sloveniji

"Prepričani smo, da se bodo ekipe do naslednjega prvenstva še okrepile," je še dejal Steyer. Naslednje prvenstvo, ki bo čez dve leti, bo predvsem za slovenske vinarje-nogometaše zelo pomembno – gostila ga bo namreč Slovenija. Pričakujemo, da bomo lahko v Sloveniji leta 2018, ko prvenstvo organiziramo mi, videli še višjo raven nogometa in še močnejši odpor tekmecev.

Dogodek, na katerem ne gre le za nogomet

"V Nemčiji se je pokazalo, da prvenstvo postaja vse močnejše in prehaja z amaterske na profesionalno raven," pa je o samem dogodku povedal Aleš Križnar, direktor prvenstva Vino Euro 2018 v Sloveniji. "To je vse prej kot samo nogometni dogodek, je tudi mednarodno povezovanje vinarjev, možnost sklepanja novih poslovnih poti, možnost predstavitve države, mest, proizvodov … gre tudi za ponos in pozitivno rivalstvo med vinarji," je dejal.

Aleš Križnar, direktor Vino Euro 2018, in Sebastjan Rojs, selektor vinske reprezentance | Foto: Mediaspeed Aleš Križnar, direktor Vino Euro 2018, in Sebastjan Rojs, selektor vinske reprezentance Foto: Mediaspeed

"Zavedamo se, da je v prvi vrsti treba dogodek izkoristiti za promocijo Slovenije kot turistične destinacije. Želimo povezati vse slovenske vinarje in maksimalno izpostaviti proizvod vinskega turizma, pa tudi izobraziti domačo javnost o kulturi pitja vina in pokazati, da je Slovenija dežela z izjemno vinsko zgodovino in tradicijo, svetovno priznanimi vinarji in kakovostjo, ki je nad kvantiteto," je še dejal Križnar, ki bo bdel nad organizacijo evropskega nogometnega prvenstva v Sloveniji.


Večina igralcev je iz Štajerske in Goriških brd

Vinska reprezentanca Slovenije šteje 34 članov, njen predsednik je Danilo Steyer, trener Sebastijan Rojs, na seznamu preostalih igralcev, ki so večinoma iz Štajerske in Goriških brd, pa je vrsta velikih vinarskih imen, ki tudi na ta način izvrstno skrbijo za prepoznavnost Slovenije in njenih vin na pomembnih tujih trgih, poudarjajo v vinski reprezentanci.

Ne spreglejte