Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2023,
11.53

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Podravka

Natisni članek

Podravka Zlato polje recepti Kaj kuhaš danes Kaj kuhaš danes kuhanje advertorial Nina Kastelic Leaneen

Sreda, 3. 5. 2023, 11.53

2 meseca, 3 tedne

Kuhamo z Zlatim poljem

Sladica, ki nas bo spomnila na mladost #video

Vsebino omogoča Podravka

Na Siol.net bomo skupaj z znanimi slovenskimi kuharskimi mojstri, ki svoje znanje, ideje in recepte radi delijo s sledilci na spletu, predstavili nekaj nenavadnih jedi z rižem Zlato polje. Nina Kastelic, ki z ličnimi objavami žanje veliko uspehov na področju ljubiteljske kulinarike, prisega na pristne in domače okuse jedi. Njen recept za rižev puding bo gotovo večkrat pristal na naših mizah.

Rižev puding z jagodami:

Nina Kastelic, ki ustvarja recepte na svojem blogu Leaneen.com in je izdala tudi tri kuharske knjige, prisega na preproste recepte, sestavine za katere najdemo v vsaki kuhinji. Obožuje kuhinjo svoje babice in nam razkriva tudi njene skrivnosti. Tokrat nam je pripravila rižev puding s svežimi jagodami v kozarčku. Uporabila je riž Sant' Andrea.

Sestavine:

  • Leaneen Nina Kastelic | Foto: Nina Kastelic Foto: Nina Kastelic 800 ml mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 2–3 žlice sladkorja v prahu
  • 1–2 ščepca soli
  • 1 vaniljev strok
  • 150 g riža Sant' Andrea Zlato polje
  • 250 g svežih jagod

Postopek priprave:

  1. Mleko in smetano zlijemo v kozico ter dodamo še sladkor v prahu in sol. Vaniljev strok prerežemo na pol, postrgamo semena in jih skupaj s strokom damo v kozico.
  2. Leaneen Nina Kastelic | Foto: Nina Kastelic Foto: Nina Kastelic Riž stresemo na cedilo in ga pod tekočo vodo izpiramo tako dolgo, dokler izpod cedila ne priteče bistra voda. Nato ga dobro odcedimo, stresemo v kozico in premešamo.
  3. Kozico postavimo na štedilnik in vse skupaj segrevamo do vretja. Nato zmanjšamo temperaturo in rižev puding ob nežnem brbotanju kuhamo od 30 do 40 minut. Med kuhanjem pogosto premešamo, da se nam riž ne prismodi.
  4. Rižev puding je kuhan takrat, ko se riž zmehča in vpije večji del tekočine, hkrati pa je zelo kremen in sočen.
  5. Ko je kuhan, iz kozice vzamemo vaniljev strok, rižev puding pa ohladimo. Najlažje to naredimo tako, da rižev puding pokrijemo s prosojno živilsko folijo, da se folija in riž stikata, ter ga damo za približno 30 minut v hladilnik.
  6. Leaneen Nina Kastelic | Foto: Nina Kastelic Foto: Nina Kastelic Ohlajen rižev puding nadevamo v steklene kozarčke, na vrh pa dodamo na majhne koščke narezane sveže jagode.

Dodatni nasveti:

  • Po želji lahko v mleko dodamo tudi sveže naribano limonino lupinico, cimet ipd.
  • Sveže jagode lahko zamenjamo za sveže maline, borovnice, hruške ... Dodamo lahko tudi sadni pire ali pa stopljeno čokolado.

 

Spremljajte kuharski blog Leaneen.

andrea | Foto: Izdelki Zlato polje, ki vključuje različne vrste riža, zdroba, testenin, kaš in kosmičev, so že pol stoletja stalna sestavina slovenske kuhinje.

Recepti in načini priprave jedi se spreminjajo, a kakovost osnovnih sestavin mora ostati enako brezhibna, so prepričani pri Podravki, kjer bodo še naprej poskušali skrbeti za visoko kakovost svojih živil.

Čeprav se vsi kdaj pa kdaj radi vračamo k tradiciji, moramo slediti tudi sodobnim prehranskim trendom, česar se drži tudi Podravka. Njihovo poslanstvo je ponuditi polnovredne izdelke za vsakodnevne obroke. Zdaj so nam tako na voljo mešanice več vrst riža, med drugim tudi vrste riža azijskega porekla, testenine iz raznovrstnih žit, kaše in zdrobi iz starih žit.

midvakuhava
Trendi Znani kuhajo znane jedi malce drugače #video
zdrava hrana prigrizki dieta vadba mlečni riž
Trendi Trije kuharji, trije recepti, trije riži
Sara Rutar
Trendi Sara Rutar preseneča z eksotičnim receptom #video
Ne spreglejte