Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 12. 2014,
12.52

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

recepti božič

Sreda, 10. 12. 2014, 12.52

4 leta, 4 mesece

Praznični meni, ki vedno uspe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ste že sestavili praznični jedilnik? Preberite naš predlog za meni, s katerim boste postali najboljši kuhar v družbi.

Losos na skutini posteljici za uverturo, sočna špinačna lazanja za vrhunec, ki se bo končal z imenitno sladico v kozarčku. Vaš božični jedilnik bo pel po notah slastne kulinarične simfonije, katere dirigent boste prav vi.

Za vas smo pripravili predlog zelo preprostega prazničnega jedilnika, ki bo potešil lakoto tudi najbolj izbirčnim gostom. Hkrati pa vam razkrivamo skrivnostno sestavino, ki bo vaše jedi obogatila z okusi in kakovostjo: mlečni izdelki MU Cuisine.

PREDJED: Losos na sirnem moussu

Sestavine: 200 g prekajenega lososa 200 g nepasirane skute MU Cuisine 100 ml alpske smetane za stepanje MU Cuisine Šopek drobnjaka

Postopek: 150 g lososa v mešalniku premešate skupaj s skuto. Posebej stepete smetano, ki jo na koncu premešate v skutin namaz z lososom. Po želji še dosolite. Sledi umetniško ustvarjanje. Na različne kruhke po vaši izbiri najprej na debelo namažite sirni mousse, nato okrasite z majhno rezino lososa in žličko na drobno narezanega drobnjaka. Namesto drobnjaka lahko izberite kakšno drugo začimbo ali košček sveže zelenjave.

GLAVNA JED: Slastna lazanja s špinačo in skuto

Sestavine: 400 g testenin za lazanjo 1 jajce 250 ml bešamela 40 g ribanega sira MU Cuisine Maslo MU Cuisine Sol 300 g špinače 350 g nepasirane skute MU Cuisine 250 g Mozzarelle berlla napoli MU Cuisine 1 strok česna Oljčno olje

Postopek: Špinačo operete in jo blanširajte. Ohlajeno narežite na majhne koščke. V ponvi na nekaj oljčnega olja na hitro prepražite strok česna, dodate špinačo in kuhate na zmernem ognju približno deset minut. Po potrebi dodate nekaj kapljic vode. Odstranite česen, špinačo pa v drugi posodi premešajte z jajcem, špinačo in sirom; dosolite.

Bešamel segrejete v posodi, medtem pa mocarelo narežete na kocke.

Pekač namažete z oljem in ga pokrijete s prvim slojem testenin za lazanje. Pokrijete z mešanico skute in špinače ter nekaj kock mocarele. Vse skupaj prelijete z nekaj žlicami bešamela.

Nadaljujte po tem vrstnem redu, dokler vam ne zmanjka vseh sestavin. Na zadnji sloj dodate nekaj masla.

Lazanjo pečete 20 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija.

SLADICA: Skutina pita v kozarčku

Sestavine:

Za piškotno osnovo: 1 žlica rjavega sladkorja 80 g stopljenega masla MU Cuisine 120 g suhih piškotov

Za jogurtovo kremo: 230 g navadnega jogurta 70 ml smetane za stepanje MU Cuisine 2 žlici polnovrednega mleka 1 vrečka vaniljevega sladkorja 2 lista želatine

Za jagodni džem: 100 g gozdnih sadežev 100 g jagod 100 g sladkorja v prahu 2 žlici limone

Postopek: Začnemo s pripravo piškotne osnove: v posodi premešate zdrobljene piškote, stopljeno maslo in sladkor. Premešate z rokami, dokler ne dobite homogene mase.

Piškotno osnovo razporedite na dno kozarčkov. Kozarčke nato pokrijete in jih postavite v hladilnik za vsaj eno uro.

Lista želatine za deset minut namočite v hladno vodo. V drugi posodo zlijete jogurt, ki ste mu pred tem vmešali sladkor, dodate vaniljev sladkor. V drugi posodi stepete ohlajeno sladko smetano in jo dodate jogurtovi kremi.

Segreto mleko zlijete v manjšo posodo in mu dodate želatino, ki ste jo pred tem dobro oželi. Dobro premešajte, da se bo enakomerno stopila. Mleko z želatino nato zlijete v jogurtovo mešanico in premešate.

Kozarčke nato skoraj do vrha napolnite s kremo in jih postavite za eno uro nazaj v hladilnik.

Jagode in gozdne sadeže premešate v mešalniku skupaj z dvema žlicama limoninega soka. Ko dobite gladko sadno kašico, ji primešajte še sladkor v prahu.

Kašo nato dodate kot zadnjo plast v svoje kozarčke, ki jih nato lahko okrasite s kakšnim listom mete ali nastrgane čokolade.

Z MU Cuisine bodo vaše jedi še slajše

Mlečni izdelki za kuhanje MU Cuisine spodbujajo domišljijo, radovednost in eksperimentiranje. Ustvarjeni so kot nalašč za praznične kuharske dogodivščine.

Izdelke MU Cuisine odlikujejo visoka kakovost in tradicija.

Ne spreglejte