Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2015,
12.51

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Podravka Vegeta piknik advertorial

Sreda, 6. 5. 2015, 12.51

2 meseca

Pet ključnih korakov do popolnega piknika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Temperature so prave, trgovinske police pa že polne dobrot za na žar. Da, prišel je čas piknikov - priložnost za brezskrbno druženje in pravo gurmansko doživetje.

Predpogoj za odličen piknik je seveda vreme. Na to na žalost nimamo vpliva, lahko pa seveda poskrbimo za vse drugo.

Pripravili smo vam nekaj hitrih, vendar zelo pomembnih nasvetov, kako pripraviti popoln piknik, o katerem bodo vaši prijatelji govorili še vso sezono.

Najpomembnejše: kako boste povabili Sestaviti seznam povabljencev in glede na priložnost določite način, kako jih boste povabili. Najhitreje je seveda prek maila ali SMS-a. Malo bolj vljudno in na ravni so lahko vabila (na papirju), seveda pa lahko tudi svoje elektronsko sporočilo popestrite z bolj dodelanimi besedami, kakšno vabljivo fotografijo (seveda kulinarično), ali pa, če ste malo bolj tehnološko napredni, posnamete celo videovabilo.

V iskanju popolne lokacije Seveda, če imate ogromno parcelo, prijazne in razumljive sosede ali vikend na samotnem kraju, ste zmagali. V nasprotnem primeru smo za vas pripravili nekaj predlogov za najem:

Podpeč Podutik Zajčja Dobrava Šentjur pri Celju Piknik ob Krki Bohinjsko jezero

Ko boste izbirali, imejte v mislih morebitne dejavnosti, ki jih ponujajo, ter seveda število povabljenih gostov, zelo pomembna pa je tudi ponudba dodatne opreme in storitev – od žara, sanitarij pa do elektrike in vode.

Izbira žara Če boste vprašali prijatelje, vam bo vsak odgovoril drugače, odvisno pač od svojih izkušenj. Za vas smo raziskovali in prišli do naslednjih sklepov:

ŽAR NA OGLJE: primeren predvsem za ljubitelje klasičnih žar okusov. Prednosti: zaradi visokih temperatur je hrana hitro pečena. Slabosti: nevarnost požara in večja izpostavljenost vremenskim razmeram (na primer veter).

ŽAR NA PLIN: sodoben način pečenja, ki dopušča malo več manevrskega prostora. Prednosti: nastavljanje temperature, ki jo lahko prilagajamo posamezni jedi. Žar je na koncu pečenja bolj čist, površine lažje počistimo. Slabosti: hrana vsebuje več maščobe, ker se na plošči maščoba ne odteka.

ELEKTRIČNI ŽAR: primeren za peko v strnjenih naselij in manjših terasah. Prednosti: Pečenje je preprosto in nadzorovano. Slabosti: zaradi cene elektrike bo priprava hrane dražja, zato je električni žar bolj primeren za manjše piknike.

Priprava mesa: mariniranje v 30 minutah

Zdaj pa najpomembnejše: če res želite navdušiti, poskrbite za popolne kose mesa, ki naj bodo dobro pečeni, hkrati pa sočni in ravno prav začinjeni.

Razkrivamo vam dve skrivnosti:

- Poiščite res dobrega mesarja, ki vam bo zagotovil res kakovostno meso preverjenega porekla. - Poskrbite za izbran okus mesa: meso marinirajte v Marinadah Vegeta, pravi hit lanske piknik sezone.

Včasih smo za mariniranje mesa popacali celo kuhinjo in čez noč zasedli ves hladilnik. Z Marinadami Vegeta je ta postopek krajši in preprostejši. Meso z marinado Vegeta namažete samo 30 minut pred peko, torej tudi na samem pikniku. Podravka je razvila kar štiri različne in zelo okusne marinade: univerzalno marinado, mediteransko marinado, marinado s česnom in zelo priljubljeno marinado s pivom.

Kaj bi še vrgli na žar? Vašimi sočnimi in z Vegeto marinado prepojenimi kosi mesa se bo odlično prilegla sveža priloga.

Pripravite si pravi zelenjavni miks na žaru. Na koščke narežite vse, kar vam pride pod roke: bučke, paprike, jajčevce, mlado čebulo, šampinjone. Vse skupaj na hitro popecite na žaru in solite.

Zelo priljubljena priloga na k žaru je tudi sveži kruh, ki ga lahko tudi aromatizirate z nekaj kapljicami oljčnega olja in na hitro popečete na žaru. Ljubiteljem sira privoščite nekaj kosov pečenega sira, če boste pekli na oglju, pa v poletnih mesecih predlagamo še sladko pečeno koruzo – pravi hit med najmlajšimi gosti zabave na prostem.

Ne spreglejte