SiolNET. Trendi Kulinarika
3,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj za valentinovo pripravljajo slovenske gostilne?

3,90

termometer

valentinovo, večerja
Foto: Thinkstock

Ste se že odločili, kam boste za valentinovo povabili svojo najljubšo osebo? Če ne, imamo nekaj okusnih predlogov.

Uvožen praznik ali ne, vsak izgovor pride prav za obisk dobre gostilne. Pregledali smo valentinovo ponudbo slovenskih gostiln – nekatere začnejo ljubezen praznovati že danes – in izbrali najbolj zanimive.


Restavracija Prestreljenik, Kanin

Kanin Foto: Facebook

Prestreljenik je na 2202 metrih nadmorske višine najvišje ležeča slovenska restavracija – gostilna nad oblaki, bi lahko rekli, ob jasnih dneh pa pogled iz nje seže vse od doline Soče do Jadrana. Za njen obisk vam ni treba biti smučar, le strah pred višino morate premagati in se z žičnico zapeljati iz Bovca na Kanin.

Restavracija na Kaninu je edina v našem današnjem izboru, za katero boste morali resnično pohiteti. Namesto valentinove namreč prirejajo predvalentinovo večerjo, in to že danes. Gondola odpelje ob 16. uri in 15 minut, nato sledi pojedina z glasbo in plesom, okoli 22. ure pa bo gondola spet odpeljala v dolino.


Hotel Jama, Postojna

hotel Jama, večerja v temi Foto: spletna stran hotela

Še ena iz kategorije odštekanih, pa tudi tistih, ki so na vrsti že nocoj, je valentinova večerja v prenovljenem postojnskem hotelu Jama. Prirejajo namreč tako imenovano večerjo v temi. Pa ne z ugasnjenimi lučmi, ampak s prevezanimi očmi!

Vam in družbi bodo nadeli preveze in vas odpeljali v poseben prostor, kjer bo pojedina. Vse jedi – meni ima pet hodov – in vina boste morali prepoznati "na slepo", po večerji pa boste preveze sneli, doživeli še prostor okoli sebe in večer nadaljevali ob glasbi. Ponujajo tudi pakete z večerjo in ogledom jame ali pa z nočitvijo v hotelu.


Grad Sevnica

Grad Sevnica Foto: Matej Leskovšek

Če še niste obiskali trenutno najbolj slavnega slovenskega mesta, je valentinovo dobra priložnost. V torek namreč na sevniškem gradu prirejajo grajski večer za zaljubljene, kjer bodo jedačo in pijačo prispevali sami mojstri.

Za hrano bo poskrbela ena najbolj zanimivih slovenskih gostiln, Repovž iz Šentjanža, v kozarcih pa bodo vina dveh bližnjih, prav tako zanimivih vinskih kleti Kozinc in Kerin.


Gredič, Ceglo

Gredič, Ceglo Foto: Miha First

Goriška brda se zdijo logična izbira za romantičen izlet, sploh če se ta konča v dvorcu sredi vinogradov, kajne? V restavraciji Gredič v najbolj televizijskem dvorcu, ki sliši na isto ime, bodo valentinovo praznovali kar tri dni – nocoj in jutri, pa tudi v torek, prav na valentinovo.

Za to priložnost so pripravili valentinovo večerjo s sedmimi hodi. Začne se s postrvjim musom, sledijo "špageti" kozic in flambirana kapesanta, njoki s škampovo glazuro in hrustljavim kalamarom, sorbet, počasi pečena govedina in čokoladni sufle.


Atelje, Ljubljana

Ocena gostilne: Atelje Foto: Miha First

V eni najbolj zanimivih ljubljanskih gostiln ta hip lahko valentinovo prihodnji teden praznujete dvakrat. V torek, prav na praznik zaljubljenih, so v Ateljeju pripravili Valentinov meni, ki si ga lahko v celoti privoščite za večerjo, v skrajšani različici pa tudi za kosilo.

Prihodnji konec tedna, natančneje v soboto, pa bodo v hotelu Union, v okviru katerega je restavracija, združili kulinariko in ples – ob 18. uri bodo postregli valentinovo večerjo, ob 21. uri pa sledi Valentinov ples v Unionski dvorani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin