Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
7.17

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

2

Natisni članek

Oliver Dragojević

Četrtek, 21. 12. 2017, 7.17

6 let, 3 mesece

Oliverju Dragojeviću gre na bolje

"Za božič bo doma," sporoča žena Oliverja Dragojevića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

2

Oliver Dragojević | Foto Facebook

Foto: Facebook

Potem ko so se po spletu pred tedni širili razni črni scenariji, od tega, da je 70-letni Oliver Dragojević, ki se bori s pljučnim rakom, v komi, do tega, da je celo umrl, tokrat s Hrvaške prihajajo bolj spodbudne vesti. Žena priljubljenega hrvaškega pevca je namreč sporočila, da bo njen mož za božič doma.

Za hrvaški časnik Slobodna Dalmacija je potrdila, da bo glasbenik, ki je v dolgoletni karieri ustvaril številne glasbene uspešnice, ki so že zdavnaj postale del DNK glasbenega okusa ljudi v tem delu Evrope, božične praznike preživel doma, v krogu družine. Zapustil bo torej Kliniko za onkologijo in radioterapijo Kliničnega centra v Splitu, kamor so ga pred dvema tednoma sprejeli zaradi oslabljenega imunskega sistema po četrtem, zadnjem ciklu kemoterapije.

"Na bolje mu gre, super se počuti," je bila v pogovoru za prej omenjeni časnik optimistična Vesna Dragojević. Ta je bila skupaj z drugimi člani družine redna obiskovalka legendarnega pevca, ki je po njenih besedah kljub kalvariji ohranil optimizem. 70-letnik naj bi bil dobro razpoložen, pripoveduje šale, šali se menda tudi na svoj račun, s prijatelji igra karte, občasno pa mu uide tudi kakšna psovka.

Žal njegovi oboževalci še nekaj časa ne bodo dočakali pevčevega nastopa v živo, ampak se bodo morali sprijazniti s poslušanjem njegove glasbe prek sodobnih elektronskih naprav. Pri založbi Croatia Records je namreč pravkar izšel album Dueti, ki vključuje 17 uspešnih Dragojevićevih glasbenih sodelovanj. Med njimi so tudi uspešnice Ako voliš ovu ženu, ki jo je posnel z Željkom Bebekom, ter skladbi Nije htjela s Kemalom Montenom in U ljubav vjere nemam z Gibonnijem.

Koncerta, ki ju je Dragojević ob 70-letnici rojstva in 60-obletnici glasbenega ustvarjanja napovedoval za prejšnji konec tedna v Splitu (oba sta bile že zdavnaj razprodana) sta bila odpovedana, prav tako pa je odpovedana tudi njegova udeležba na petkovem humanitarnem koncertu Moja učiteljica se zove Nada, ki ga v Zagrebu prireja tamkajšnji Rotary Club.

Ne spreglejte