Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2017,
8.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

nominacije Perpetuum Jazzile grammy

Sreda, 25. 10. 2017, 8.02

6 let, 6 mesecev

Perpetuum Jazzile v igri za nominacijo za grammyja! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33
Perpetuum Jazzile | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Znani slovenski vokalni zasedbi je uspel verjetno največji mednarodni met do zdaj - vstopili so namreč v boj za grammyje.

Perpetuum Jazzile so vstopili v igro za nominacijo za grammyje v štirih kategorijah: za skladbo leta s pesmijo Both Sides Now, za najboljšo izvedbo med popskupinami s skladbo Les Fleurs, ki jo izvajajo z The Swingle Singers, ter za najboljši aranžma a cappella in najboljšo zborovsko izvedbo, oboje za pesem Both Sides Now.

Gre za prvi krog glasovanja. Kot nam je v intervjuju pojasnil Wayne Halper, partner skupine Perpetuum Jazzile, sicer pa eden od tistih, ki glasujejo na akademiji za grammyje, glasovanje poteka v treh krogih. "Drugi krog bo konec novembra, tretji krog pa je pravzaprav glasovanje za končne dobitnike, ki bodo znani na podelitvi konec januarja."

Predloge za nominacije sprejema poseben odbor, je še pojasnil Halper, ki se je na material slovenskih pevcev odzval izjemno pozitivno. "Rekli so, da ne morejo verjeti, da na posnetku ni nobenih glasbil. Glede na to, da so skupina a cappella in da je njihovo delo res edinstveno, v kategorijah, v katerih sodelujejo, resnično izstopajo."

Wayne Halper z Boštjanom Usenikom, menedžerjem zasedbe Perpetuum Jazzile | Foto: Ana Kovač Wayne Halper z Boštjanom Usenikom, menedžerjem zasedbe Perpetuum Jazzile Foto: Ana Kovač

Pripravljajo najatraktivnejši spektakel do zdaj

Perpetuum Jazzile so sicer trenutno sredi intenzivnih priprav na veliko premiero svojega najprivlačnejšega vokalno-instrumentalnega spektakla doslej, ki so ga primerno naslovili Le Spectacle. Izvajali bodo številne nove skladbe in svetovne uspešnice, vokale bo tokrat na odru spremljala še instrumentalna zasedba iz Belgije, nekaj mesecev pozneje pa bo prav ta spektakel gostoval tudi v Belgiji in Franciji.

Ne spreglejte