Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 14.44

8 let

Narat: Konec sveta vedno pride nenapovedano (Video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naslovna skladba novega albuma Narata Konec sveta vedno pride nenapovedano je dobila tudi vizualno podobo z videospotom Iviana Kana Mujezinovića in Marka Brdarja.

Videospot je sestavljen iz fotografij, ki so nastale med pripravo ovitka, in predstavlja stilsko nadaljevanje grafične podobe albuma. Album Konec sveta vedno pride nenapovedano je aprila letos izšel pri založbi Pivec v sodelovanju z Glasbeno zadrugo Celinka in 8. maja doživel odrsko premiero v Katedrali Kina Šiška.

Narat je sodeloval tudi pri odmevnem projektu R.E.M. – energija čiste glasbe s priredbo skladbe The One I Love in v sklopu tega projekta nastopil na Kongresnem trgu v Ljubljani. Nadaljevanje leta 2012 bodo zaznamovali koncerti v Mariboru, Ljubljani in na Ptuju.

Boštjan Narat, glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor se po solo prvencu Strah je odveč ter po petem albumu Katalene Noč čarovnic spet vpisuje v slovenski glasbeni prostor. Pri svojem novem kantavtorskem projektu združuje moči z izkušenimi in preizkušenimi glasbenimi sopotniki: Matevžem Kolencem, članom skupine Melodrom, ki se podpisuje pod aranžmaje, električne kitare in bas, Polono Janežič, ki podobno kot pri Melodrom in Kataleni pri novem Naratovem projektu skrbi za klaviature, Jeleno Ždrale, prvo violino slovenske glasbene scene, ter Blažem Celarcem, bobnarjem in tolkalistom, članom skupin Brina, Hamlet express, Mildreds in Los Hermanos muy simpaticos.

Pesmi, ki so nastajale v zadnjem letu in ki jih (vsaj nekatere) redni obiskovalci Naratovih kantavtorskih koncertov že poznajo, tako pridobivajo novo, svežo in predvsem za prostor, v katerem nastajajo, netipično podobo, ki je v obliki albuma Konec sveta vedno pride nenapovedano javnosti na voljo od maja 2012.

Ne spreglejte