SiolNET. Trendi Glasba
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Finsko predsedstvo EU na Twitterju delilo pesem Foxy Teens

0,89

termometer

Finsko predsedstvo Sveta Evropske unije je na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter delilo pesem pred leti priljubljene slovenske dekliške skupine Foxy Teens Tramvaj še stoji. Na družbenem omrežju so sicer objavili tudi povezave do pesmi iz drugih držav članic unije, s čimer želijo "slaviti poletje in glasbo".

"Glasba je pomemben sestavni del evropske kulturne raznolikosti. Da bi slavili poletje in glasbo, bomo avgusta delili skladbe iz vseh držav članic, ki gredo hitro v uho," so zapisali.

Od slovenskih skladb so izbrali pesem Tramvaj še stoji dekliške skupine Foxy Teens, ki so jo zapele v slovenski komediji Dergi in Roza v kraljestvu svizca iz leta 2004. "Slovenska dekliška skupina s tem osvaja svet kot nevihta," so dodali.

Finsko predsedstvo je med drugim objavilo še povezave do pesmi hrvaške skupine Novi Fosili Za dobra stara vremena, avstrijskega pevca Uda Jürgensa Ich war noch niemals in New York in belgijskega glasbenika Plastic Bertranda Ca Plane Pour Moi.

Delili so še pesmi nemškega dua Milli Vanili Girl You Know It's True in francoske pevke Vanesse Paradis Joe Le Taxi.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Wolf / 17.08.2019. ob 16:24 0 0

    O pesmi ne bi izgubljal besed, pač ni moj stil. Ampak tole se mi zdi pomembno:"sestavni del evropske kulturne raznolikosti" . Evo, to je edini sprejemljivi multikulti. Toliko raznolikih in bogatih evropskih kulturnih izročil imamo, da nam niti pod razno ni treba uvažati tujih. Za svoje moramo poskrbeti.

    0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin