Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
7.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo Ivan Reitman Natalie Portman Ashton Kutcher

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 7.06

6 let, 7 mesecev

OCENA FILMA: Gola zabava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tipična romantična komedija, ki jo pred nadležno predvidljivostjo rešuje predvsem kemija med glavnima igralcema in redna doza humornih vložkov.

Tako Natalie Portman kot Mila Kunis sta se po izkušnji z baletnimi copatki v Črnem labodu odločili posneti romantično komedijo, in kakšno naključje, za naslednji film sta si obe privoščili tematiko "prijateljstva z dodatki". Kunisova s filmom Friends With Benefits v ameriške kinematografe prihaja julija, Portmanova pa jo je z Golo zabavo (No Strings Attached), katere predviden naslov je bil prav Friends With Benefits, za nekaj mesecev prehitela. Katera bo s svojim neobveznim (filmskim) seksom uspešnejša, bo pokazal žvenket v kinoblagajnah.

Kakoroli že, Gola zabava je izdelek preverjenega režiserja komedij Ivana Reitmana (Dvojčka, Dave, Moja super bivša), v kateri dolgoletna prijatelja Adam (Ashton Kutcher) in Emma (Natalie Portman) svoje prijateljstvo skoraj pokvarita s seksom. A raje kot za komplikacije, ki jih prinese razmerje, se odločita za seks brez obveznosti. Brez ljubosumja, ljubkovalnih imen, darilc ob obletnicah in prepirov. A ljubezen ima – kot ponavadi - svoje načrte ...

Film, v katerega vtaknete ameriško zlato dekle Natalie Portman in dežurnega zabavljača z manekenskim stasom Ashtona Kutcherja, ima že zaradi tega zagotovljene dovolj pozornosti, da bo povrnil svoje stroške. Gola zabava je sicer res zabavna (in malo manj gola), a zelo predvidljiva. Klišeji, slaboumni stranski liki, prijetno presenečenje v obliki Kevina Klina in komična stran Portmanove, ki ne deluje tako domače, kot bi morala. Možnost, da bo tokrat – za razliko od Črnega laboda – bolj zasijala Kunisova, je precej realna.

Tipična romantična komedija, ki ostaja zanimiva predvsem zaradi glavnih likov in kemije med njima ter primerne doze robatega gostilniškega humorja, ki mu protiutež postavijo občasne nedolžne simpatičnosti. Mirno prebavljeno.

Ne spreglejte