Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2011,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beyonce

Ponedeljek, 10. 10. 2011, 11.16

8 let

Beyoncé je obtožena kopiranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slavna Beyoncé naj bi po besedah belgijske koreografinje Anne Terese de Keersmaeker ukradla koreografijo, ki jo pevka predstavlja v svojem najnovejšem videospotu Countdown.

Anne Teresa de Keersmaeker trdi, da je pevka ukradla njeno koreografijo, za to pa ji ni žal. "Nisem vedela nič o tem. Nisem jezna, vendar to je kopiranje. Beyoncé je kradla, saj je vzela delčke mojih koreografij iz predstav Achterland in Rosas danst Rosas. Vse skupaj se mi zdi nesramno," je belgijskim časnikom povedala 41-letna koreografinja. "Zdi se mi nesramno, da se niso niti potrudili, da bi to skrili. Verjetno mislijo, da si to lahko dovolijo, ker je Beyoncé slavna," je še dodala Anna Theresa.

Na spletu pa se je že pojavil videoposnetek, ki prikazuje podobnosti med koreografijo v Beyoncejinem videospotu za pesem Countdown in koreografijo Anne Terese Keersmaeker.

Čeprav je koreografinja Anne Terese Keersmaeker prepričana, da gre za kopiranje, pa so nekateri prepričani, da se je Beyoncé s tem želela le pokloniti koreografinji, ki velja za eno najbolj imenitnih koreografinj sodobnega plesa. Svoje trditve so podkrepili z dejstvi, saj se je Beyoncé v videu poklonila nekaterim ikonam, med drugim tudi Audrey Hepburn in skupini the Supremes. Verjetno se sprašujete, zakaj torej ne bi bila tudi koreografija nekakšen poklon Anni Teresi Keersmaeker. Ena od razlag bi bila tudi ta, da koreografinja o tem ni vedela čisto nič. Beyoncé pa se do zdaj še ni odzvala na obtožbe.

Že pred časom pa so se pojavila ugibanja, ali je pevka kopirala koreografijo za pesem Single Ladies od slavnega koreografa Boba Fosseja. Pevka je dejala, da ni kopirala koreografije, ampak, da je koreografijo navdihnil njegov plesni slog.

Ne spreglejte