Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
3.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

triler Taylor Sheridan Jeremy Renner Elizabeth Olsen TV Telekoma Slovenije DKino

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 3.34

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Sledi v snegu (Wind River)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sledi v snegu (Wind River)

Agentka FBI in izkušen lovec (Elizabeth Olsen in Jeremy Renner) združita moči, da bi razrešila umor mladoletnice, ki se je zgodil v odročnem indijanskem rezervatu. Nagrada za najboljšega režiserja v canski sekciji Poseben pogled in nagrada občinstva na festivalu v Karlovih Varih!

ZDA, Kanada, Velika Britanija/2017/102 min.
Režija: Taylor Sheridan
Igrajo: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen , Julia Jones, Kelsey Asbille, , Gil Birmingham, Graham Greene
Žanr: Kriminalni dramatičen triler
Ocena IMDb: 7,8/10│ Rotten Tomatoes: 87 %

Cory Lambert – izkušen lovec, ki v indijanskem rezervatu Wind River lovi kojote in druge plenilce – nekega dne v divjini naleti na truplo posiljene in zmrznjene mladoletnice. Kmalu zatem v rezervat prispe še mlada agentka FBI Jane Banner.

Bannerjeva mora čim hitreje odkriti morilca, ker pa ni seznanjena z grobim terenom in težkimi vremenskimi razmerami, prosi Coryja, da ji pomaga pri preiskavi. Lovec in agentka se tako skupaj podata na temačno pot odkrivanja pretresljive resnice.



"Film raziskuje, kako zelo smo se ljudje razvili, pa tudi to, da se pravzaprav sploh nismo razvili.

Raziskuje sposobnost človeškega duha in se sprašuje, kako lahko človek preživi na ozemlju, ki ni namenjen človeškemu preživetju. In na to vprašanje odgovarja drzno in čustveno." Taylor Sheridan, režiser in scenarist filma


Sledi v snegu (Wind River) | Foto:


Zanimivosti:

Sledi v snegu – drugi režijski projekt za oskarja nominiranega scenarista filmov Sicario: Onkraj zakona (2015) in Za vsako ceno (2016) Taylorja Sheridana – so premierno prikazali na festivalu neodvisnega filma Sundance.

Film, ki so ga navdahnili resnični primeri izginulih in umorjenih najstnic v indijanskih rezervatih, je festivalsko pot nadaljeval v canski sekciji Poseben pogled, kjer je prejel nagrado za najboljšega režiserja, občinstvo pa je ustvarjalce filma po projekciji nagradilo z osemminutnimi stoječimi ovacijami.

Sledi v snegu so prejele še nagrado občinstva lanskega festivala v Karlovih Varih ter dve nagradi na festivalu ameriškega indijskega filma – za najboljši celovečerec leta in najboljšega igralca (Graham Greene).

Elizabeth Olsen in Jeremy Renner sta bila soigralca že v Marvelovih uspešnicah Maščevalci: Ultronova doba (2015) in Stotnik Amerika: Državljanska vojna (2016).

Sledi v snegu (Wind River) | Foto:

Sledi v snegu so po Sheridanovih besedah sklepni del scenaristično-tematske trilogije, ki raziskuje sodobna ameriška področja "onkraj civilizacije".

Sicario je obravnaval epidemično nasilje ob ameriško-mehiški meji, v kriminalni drami Za vsako ceno pa se je avtor osredotočili na soočenje neizmernega bogastva in siromaštva zahodnega Teksasa.

• Izvirno glasbo za film sta ustvarila Nick Cave in Warren Ellis.

Najbolj dobičkonosen igralec leta 2017 po izboru revije Forbes Jeremy Renner je bil režiserjeva prva izbira za vlogo Coryja Lamberta.

Ker je bil Renner zaseden s snemanjem filma Prihod (2016), je Sheridan vlogo ponudil Chrisu Pinu, a se ji je pozneje zaradi produkcije Čudežne ženske (2017) tudi on odpovedal. Renner je dobil novo priložnost, saj se je igralcu prav takrat sprostil urnik.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Sledi v snegu:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte