Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2018,
10.02

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

sinhronizacija družinski film Domhnall Gleeson Rose Byrne TV Telekoma Slovenije

Sobota, 28. 7. 2018, 10.02

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Peter Zajec (Peter Rabbit)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Peter Zajec

Po priljubljenih otroških zgodbah angleške pisateljice in ilustratorke Beatrix Potter posneta animirano-igrana družinska pustolovščina o prigodah razposajenega, impulzivnega in prisrčno navihanega zajca. Film je primeren za otroke, stare šest let in več, v videoteki DKino pa si ga lahko ogledate v obeh različicah – sinhronizirani in podnaslovljeni.

ZDA, Avstralija │ 2018 │ 90 min. │ Animirano-igrana komična pustolovščina

R: Will Gluck│ I: James Corden, Rose Byrne, Sam Neill, Domhnall Gleeson

Ocena IMDb: 6,6/10│ Rotten Tomatoes: 63 % │ Uporabniki Googla: 87 %

Na idiličnem angleškem podeželju stojita dve hiši. V eni živi slikarka Betka skupaj z navihanim Petrom Zajcem in njegovo družino. V drugi hiši, ki je obdana s čudovitim zelenjavnim vrtom, živijo Gregorjevi.

HBO GO na televiziji Telekoma Slovenije
Trendi HBO GO – najboljše serije in filmi vedno in povsod, tudi ko ste na dopustu #video

Po odhodu starega gospoda Gregorja, ki sosednjih zajcev ni maral na svojem vrtu, se v hišo naravnost iz Londona preseli njegov nečak, mladi Tomaž Gregor. Mladenič je podedoval odpor do živali, a se bo moral z zajci prej ali slej soočiti, saj z njimi tekmuje za Betkino pozornost …

Fotogalerija
1 / 12

"Bister in smešen film, ki se premika tako hitro kot pobalin po zaužitju velike količine sladkorja. Če boste dovolj dobro poškilili, boste v njem našli tudi nekaj avtoričine značilne velikodušnosti in topline." Chris Nashawaty, Entertainment Weekly

Peter Zajec
Trendi Risanka Peter Zajec razburila starše #video

"Otroški film, ki bo odraslo občinstvo prisilil, da oceni lastna ravnanja in načine razmišljanja. To še posebej velja za zadnji del filma, ko zgodba opusti koncept junakov in zlikovcev ter like naslika v sivih odtenkih." Anne T. Donahue, Globe and Mail

Napovednik filma Peter Zajec:

Zanimivosti:

  • Lik je nastal pred približno 125 leti kot lik v pismu, s katerim je želela britanska pisateljica Beatrix Potter razvedriti bolnega sina svoje nekdanje guvernante.
    Peter Rabbit © 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.  | Foto: Peter Rabbit © 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved. Slabo desetletje pozneje, leta 1902, pa je izšla prva od petih izvirnih pravljic s Petrom Zajcem v glavni vlogi.
  • Do zdaj so prodali več kot 150 milijonov izvodov knjig o Petru Zajcu in njegovih živalskih prijateljih, te pa so prevedli v 35 različnih jezikov.
  • Za produkcijo filma, animacijo in posebne učinke je poskrbela avstralska animacijska ekipa Animal Logic, ki je soustvarila uspešnico LEGO film.
  • Čeprav je zgodba umeščena na angleško podeželje, filma niso snemali v Angliji, temveč v Avstraliji, kjer so za potrebe snemanja poustvarili značilen angleški podeželski ambient.
  • Peter Zajec | Foto: Zajci, ki jih vidimo v filmu, niso resnični. Ti veljajo v Avstraliji za škodljivce (dežela je bila v poznem 18. stoletju preplavljena z njimi), njihov uvoz pa je, z redkimi izjemami, prepovedan.
  • Peter Zajec je na začetku dvajsetega stoletja postal tudi prva registrirana literarna oseba, prvo mehko lutko tega lika pa je izdelala in patentirala že Beatrix Potter.
  • Walt Disney je želel posneti risanko o Petru Zajcu takoj po Sneguljčici in sedmih škratih (1937), a je avtorica zavrnila njegovo ponudbo za odkup pravic.
  • Film je po svetu zaslužil več kot 350 milijonov ameriških dolarjev, studio pa je že napovedal snemanje nadaljevanja. To naj bi prispelo v kinematografe februarja 2020.
Filmi, ki se dogajajo na vlaku ali na letalu
Trendi Leti, leti, leti ... vlak! #foto #video

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Medvedek Paddington 2 (Paddington 2)
Trendi Medvedek Paddington 2 (Paddington 2)
Pošast Moli
Trendi Pošast Moli (Molly Monster the Movie)
Bikec Ferdinand
Trendi Bikec Ferdinand (Ferdinand)
Ne spreglejte