SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DiCaprio že petič s Scorsesejem

3

termometer

Leonardo DiCaprio bo avgusta spet stopil pred kamere, in sicer že petič z režiserjem Martinom Scorsesejem.

Filmska upodobitev knjige Jordana Belforta The Wolf Of Wall Street je projekt, o katerem se po hollywoodskih kuloarjih govori že kar nekaj časa. Martin Scorsese in njegov priljubljeni zvezdnik Leonardo DiCaprio razmišljata, da bi bilo to lahko njuno peto sodelovanje. Film bodo začeli snemati letos avgusta.

Belfort v knjigi opisuje razkošno in naporno življenje, ki ga je živel kot borzni posrednik v devetdesetih letih v New Yorku. Nekaj časa so šumeli čeki z visokimi vrednostmi in potekale divje zabave, potem pa se je prikradla resnica v slogu Gordona Gekka.

Prvič se je o filmu začelo govoriti leta 2007. Že takrat so omenjali Scorseseja in Lea, za scenarista pa so si zaželeli Terrencea Winterja, izvršnega producenta Sopranovih. Izvirna ideja je bila zaradi napetosti med Paramountom in Warner Brosom kmalu opuščena, ostal je le še Leonardo DiCaprio, za režijo pa se je nekaj časa zanimal Ridley Scott. Tudi tokrat se ni dobro izšlo.

Lani se je spet pojavil Scorsese, ki je začel zbirati denar. Njegovi predstavniki sicer poudarjajo, da je vsa njegova strast posvečena snemanju filma Silence, zdaj pa je videti, da bodo volkovi tulili prvi.

Financiranje je ponudilo podjetje Red Granite Pictures, ki je pomagalo financirati tudi komično dramo Prijatelja samo za seks (Friends With Benefits). Pravice za film, ki ga označujejo za neodvisnega, bodo prodajali povsod po svetu, začeli bodo s Cannesom.

Scorsese in Leonardo sta skupaj posnela filme Zlovešči otok (Shutter Island, 2010), Dvojna igra (The Departed, 2006), Letalec (The Aviator, 2004) in Tolpe New Yorka (Gangs of New York, 2002).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin