Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2012,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 22. 3. 2012, 10.54

8 let

Bodo Igre lakote premagale sago Somrak?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Filmsko popolnost je težko doseči. Film Igre lakote: Arena smrti jo na nek način je, saj ima na Rotten Tomatoes sto odstotkov dobrih kritik.

Film Igre lakote: Arena smrti je na spletni strani Rotten Tomatoes ocenilo 25 kritikov, vsi so mu dali pozitivno oceno. Popolnost, ki jo je film dosegel v ponedeljek, je v torek skazila prva in edina negativna ocena. Igre lakote imajo, kar zadeva kritike, vsekakor zelo dobro izhodišče, saj vse kaže, da bo to letošnji najbolje ocenjeni film.

"Dobre ocene lahko v kinodvorane privabijo nove gledalce. Igre lakote se nagibajo k najstnikom, z dobrimi ocenami pa bo film postal zanimiv tudi za odrasle, saj bodo spoznali, da so Igre lakote v drugi ligi kot Harry Potter. To ni osladna romanca, film ima svojo težo, globino, zato ima več možnosti, da bo všeč tudi bolj zahtevnim odraslim gledalcem," je za BBC povedal Phil Contrino, urednik Boxoffice.com.

Filmi s 100-odstotnim deležem pozitivnih kritik na Rotten Tomatoes so običajno starejši filmi, ki imajo za seboj že takšno zgodovino uspehov in kritiških pohval, da jim nihče ne upa prilepiti slabe kritike. Na seznamu 100-odstotno pozitivno ocenjenih filmov so Boter, Čarovnik iz Oza, Dvoriščno okno, Državljan Kane in Vsi predsednikovi možje. Med novejšimi filmi na seznamu sta Svet igrač 1 in 2. Večina kandidatov za najboljšega oskarja se lahko pohvali z 80- do 90-odstotno "pozitivnostjo".

"Igre lakote so najboljši ameriški znanstvenofantastični film po Matrici," je zapisal kritik časnika Boxoffice Magazine James Rocchi in s tako hvalo povzročil manjši medijski vihar, saj ga nihče ni tako močno pohvalil.

Oglaševalci filma so uspešno zastavili promocijsko kampanjo s tem, ko so poudarili, da je film drugačen od sage Somrak. "V njem je več akcije. Moškim ne bo nerodno, ko bodo šli gledat ta film, kot jim je bilo pri Somraku," so zapisali na BoxOfficeGuru.com.

Film je pred meseci startal z zaslužkom 67 milijonov dolarjev, naslednja stopnička na poti do uspeha je 115 milijonov, kar je dovolj, da nekateri kritiki špekulirajo, da bi film v ZDA lahko zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev. To pa bi film postavilo malo nad sago Somrak in v isti razred kot Harryja Potterja.

Ne spreglejte